Onderzoek wijst uit: dit zijn de slimste hondenrassen! Hoe slim is jouw hond?

Is jouw hond slimmer dan gemiddeld?

De ene hond is wat slimmer als de andere. De ene hond stoot zijn hoofd zes keer aan dezelfde tafel, terwijl de andere eigenhandig de deur openmaakt. Soms verbaas je je erover hoe snel je hond iets oppakt en dat kan liggen aan het aangeboren intelligentieniveau van je hond. Sommige rassen zijn van nature namelijk een stuk slimmer dan anderen! 

Staat jouw trouwe viervoeter op de lijst?

Psychologie
Een aantal psychologen hebben verschillende hondenrassen getest op hun intelligentie door middel van twee tests. De eerste test is door te kijken hoe snel honden een nieuw trucje oppikken. Daarna werd ook gekeken naar het vermogen van puppy’s om al te luisteren naar hun baas. Dat is namelijk het moment dat de intelligentie van honden duidelijk meetbaar is. De top zeven slimste honden die hieruit voort komen zijn:

  1. Border Collie
  2. Poedel
  3. Duitse Herder
  4. Golden Retriever
  5. Dobermann
  6. Shetland Sheepdog
  7. Labrador Retriever

Vijf seconden
Wist jij trouwens dat 95 procent van de honden van de slimmere hondenrassen een trucje al kunnen leren binnen vijf seconden? Dat is supersnel! Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, dus kijk niet verbaasd op als jouw Border Collie of poedel een beetje traag en klunzig is. Dat is dan toch ook wel weer aandoenlijk, toch?

Lees ook: De reden waarom kleine honden vaak veel harder blaffen dan grote honden

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: pexels