Hartverscheurend: homostel moet baby na 15 maanden teruggeven aan biologische moeder

Na 15 maanden kwam er een einde aan de droom van het homostel

Er werd ruw een einde gemaakt aan de droom van Manish en Michaël. Vijftien maanden lang waren zij de ouders van hun zoontje Manaël, maar een rechter maakte een einde aan het gezinsgeluk en nu moeten ze het jongetje teruggeven aan de biologische moeder. 

De papieren waren allemaal getekend, maar dat bleek niet genoeg.

Adoptie
In 2016 kwam de droom van het homostel uit. Ze vonden een moeder die haar kind bij de geboorte van het kind af wilde staan aan het homostel. Ze konden hun geluk niet op en vijf maanden na de geboorte konden zij hun zoontje eindelijk in hun armen sluiten. Drie maanden later tekende de biologische moeder de benodigde documenten bij de notaris. Het enige wat hun nu nog in de weg stond was de rechter die de adoptie officieel moest bevestigen en daar begon de nachtmerrie.

Hoger beroep
De biologische moeder bedacht zich tijdens de rechtszaak. Ze wilde haar zoontje terug en afgelopen zomer boog een rechter zich over de zaak, die haar vervolgens in haar gelijk stelde. Ook in hoger beroep kwam zij als winnaar uit de bus en nu is het gezinsgeluk van Manish en Michaël dan toch echt ten einde. Vanaf nu moet er iedere week een ontmoeting plaatsvinden, zodat het jongetje kan wennen aan zijn nieuwe moeder.

Geen rechten
De ex-ouders laten zich in een hartverscheurend bericht uit over de situatie op Facebook. Ze schrijven: “We voeden onze zoon nu al 15 maanden op, sinds hij 5 dagen oud was. De enige familie die hij kent, zijn wij. Hij is aan ons gehecht. Hem van ons wegnemen kan zijn mentale gezondheid schaden.” Ze willen andere ouders nu waarschuwen voor dit soort situaties. “Zolang de adoptie niet officieel is, hebben adoptieouders heel weinig rechten”

Lees ook: Draagmoeder bevalt plotseling van 2 baby’s: ‘Het stel nam beide kinderen mee’

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels