Brave hond weet precies wat hij moet doen als de bloedsuikerspiegel van zijn baasje daalt

Wat een lieve hond! 

De hond is de beste vriend van de mens, dat bewijst deze viervoeter maar weer. De Golden Retriever weet precies wat hij moet doen wanneer de bloedsuiker van zijn baasje daalt en hij haalt dan snel een frisdrankje vol suiker voor zijn baasje.

De hond kan zelf de koelkast openmaken.

Ehler Danlos-syndroom

De 25-jarige Mel Lucas, het baasje van Golden Retriever Godric, lijdt aan een hypermobiliteitsaandoening genaamd Ehler Danlos-syndroom. Dit syndroom beïnvloedt de inwendige organen zoals lever, longen en het hart, maar het kan ook resulteren in een lage bloedsuiker en een verhoogde hartslag. “Mijn bloedsuikerspiegel daalt zo’n drie keer per week”, legt de Amerikaanse uit aan Kennedy News and Media.

Boeksuiker

Lange tijd redde de 25-jarige vrouw zich wel in haar eentje. In april besloot ze een hond in huis te nemen: een Golden Retriever genaamd Godric. Het idee was om een vriendje om haar heen te hebben, maar de hond -die helemaal niet is opgeleid als hulphond- bleek meer te zijn dan een gezelschapsdier. De hond leerde al snel hoe hij een drankje voor zijn baasje kon halen als haar bloedsuiker te ver daalde.

Koelkast openen

“Mijn bloedsuiker daalt drie keer per week en hoewel Godric het nog leert te herkennen, heeft hij twee van de drie keer door wat er aan de hand is”, vertelt Mel. De trouwe viervoeter heeft inmiddels onder de knie hoe hij de koelkast kan openen en hoe hij een drankje met veel suiker voor zijn baasje kan halen!

Lees ook: Baas boos om kapotte ruit nadat hond uit snikhete auto is gered door voorbijgangers

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro, Kennedy News and Media | Beeld: Videostill