Viral video: Hond denkt dat zwemmende kleindochter verdrinkt, dus komt in actie


Wat een geweldig lieve hond

Het baasje van de hond Matyas was met een klein meisje, de kleindochter van zijn baasje, aan het zwemmen in de zee bij het badplaatsje Gouville-sur-Mer. Het meisje heeft dolle pret in het water, maar de hond is er niet gerust op. Als een golfje haar overspoelt waardoor ze even onder water is, schiet de hond gelijk in actie. 

Wat zijn honden toch prachtige dieren.

Gefilmd

Het baasje van Matyas filmde de gebeurtenis. Het begint als een schattig filmpje waarin een gigantische hond samen met een klein meisje in de zee speelt. Het al schattige tafereeltje wordt nog veel schattiger wanneer het meisje even onder water gaat door een klein golfje. Dit vindt Matyas maar niks, waardoor hij haar als een echte reddingshond aan haar t-shirtje naar de kant sleept. En dat onder luid gegiechel van het kleine meisje.

Verdrinken

Hond Matyas dacht waarschijnlijk dat de kleine meid aan het verdrinken was, waardoor zijn reddingsinstinct meteen aan sprong. Hij pakt haar vast aan haar t-shirtje en sleept haar naar de kust toe. Zij vindt het maar wat grappig, maar voor Matyas is het een serieuze zaak om de kleine te ‘redden’. Pas als ze ver genoeg verwijderd is van het diepe water, laat hij haar los en is hij weer tevreden.

Ras

Welk ras Matyas is, is niet bekend. Er wordt gespeculeerd of het een Sarplaninac, een Leonberger, een Keeshond, of Newfoundlander is. Wat Matyas ook is, het is duidelijk dat zijn instinct is om kinderen te redden. Hij denkt geen twee tellen na voordat hij het kleine meisje uit het water sleept. Hij had niet helemaal door dat er geen echt gevaar was, maar dat maakt het niet minder schattig.

Bekijk de beelden van Matyas zijn reddingsactie op de volgende pagina.

Pagina 1/2