Hartverscheurend: hond Nero sterft 15 minuten na overlijden baasje

Nero hond

Wij pinken een traantje weg

De hond wordt gezien als de beste vriend van de mens. Velen die thuis een trouwe viervoeter hebben, kunnen erover meepraten. Dat de band tussen hond en baas enorm sterk is, blijkt wel uit het verhaal van Stuart en hondje Nero. De twee waren onafscheidelijk, tot de dood hun scheidde.

Het hondje overleed een kwartier nadat zijn geliefde baasje stierf.

Gevecht

Stuart kwam er in 2011 achter dat hij hersenkanker had. De bestralingen en chemotherapie leken aan te slaan, maar niets was helaas minder waar. Na drie jaar keerde de ziekte terug bij de Schot. Hij onderging opnieuw behandelingen en werd wederom schoon verklaard. In 2018 kreeg hij alleen weer slecht nieuws. De kanker was terug en hij kreeg opnieuw chemotherapie. In maart 2019 kreeg de man nogmaals te horen dat hij schoon was. Stuart kon zijn geluk niet op en besloot het goede nieuws in Spanje te vieren met zijn vrouw Danielle.

Pijn

De blijdschap was echter van korte duur. Een maand na de vakantie kreeg de 25-jarige man pijn in zijn hand. Artsen stelden hem gerust dat hij zich geen zorgen hoefde te maken. Desalniettemin kreeg Stuart in juli vreselijk nieuws. Op de scans was te zien dat de kanker in zijn hele brein zat. Daarnaast had hij uitzaaiingen in zijn botten. Na een jarenlange strijd tegen kanker stierf Stuart vorige maand in zijn ouderlijk huis. Zijn echtgenote Danielle en hun drie hondjes waren bij hem.

Nero

Stuart en Danielle trouwden in januari 2019. Ze hebben samen drie Franse Bulldogs. Nala (4), Nero (2) en nog pup (Amelia) van Nala en Nero. Stuart had stiekem een favoriet en dat was de trouwe Nero. De twee waren twee handen op één buik. Kort nadat Stuart overleed, blies Nero ook zijn laatste adem uit. “Stuart stierf ’s middags om kwart over één. Nero stierf zo’n vijftien minuten daarna”, vertelt Fiona, de moeder van Stuart, aan Daily Record. Vlak nadat Stuart stierf, begon de hond zich vreemd te gedragen. Danielle schakelde meteen de hulp van een dierenarts in, maar het mocht niet baten. De arts stond voor een raadsel – de hond had nooit eerder gezondheidsproblemen – en kon niets voor het dier doen. “Nero was altijd bij hem”, vervolgt de moeder. “De hond leek feilloos aan te voelen hoe het met zijn baasje ging. Nero week geen moment van zijn zijde. Hij was er op mooie en tragische momenten”, vult Danielle aan.

Lees ook: Vrouw met ‘nierstenen’ blijkt in verwachting te zijn van een drieling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Daily Record, Libelle | Beeld: Pexels