Aha: dit probeert je hond jou te vertellen met zijn staart

staart hond

Wist je dat je de emoties van honden af kunt lezen aan hun staart?

Als je hond druk begint te kwispelen wanneer jij thuiskomt, weet je dat hij dat doet omdat hij blij is dat je er weer bent. Maar je viervoeter kan, naast blijdschap, ook andere emoties overbrengen met zijn staart. Wil je weten wat je hond je probeert te vertellen? Je leest het hier.

De lichaamstaal van een hond zegt veel over zijn emotionele toestand.

Staart in de lucht

Heeft jouw hond zijn staart in de lucht? Dan is er een grote kans dat hij zich vrolijk en gelukkig voelt. Maar let wel op: gromt hij erbij of reageert hij een beetje bozig? Dan kan het ook zijn dat hij zich boos of dominant voelt.

Staart tussen zijn poten

Wanneer jouw harige vriendje zijn staart tussen zijn poten heeft, voelt hij zich niet op zijn gemak en kan hij zelfs bang zijn. Kwispelt hij met een lage staart? Dan is hij waarschijnlijk een beetje onzeker, maar wel blij.

Staart recht naar achteren

Dit zul je waarschijnlijk vaak zien bij je hond, bijvoorbeeld als hij aan het snuffelen is: een staart die recht naar achteren staat. Wanneer zijn staart horizontaal staat, betekent dat dat jouw hond zich op zijn gemak voelt en dat er niets aan de hand is.

Maar onthoud wel: een staart zegt natuurlijk niet alles. Zo is het ook belangrijk om de rest van de lichaamstaal in de gaten te houden.

Lees ook: Honden kunnen ook de ziekte van Lyme krijgen: zo herken je het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Eigen huis en tuin | Beeld: Pexels