Is je hond een beetje te dik? Maak hem blij met deze gezonde traktatie

Van deze gezonde groente gaat jouw viervoeter héél blij worden

Een stukje brood hier of een overgebleven aardappeltje daar: onze trouwe viervoeters komen over het algemeen niks tekort. Mede vanwege het feit dat je hond fungeert als kruimeldief tijdens het koken – lees: alles wat per ongeluk op de grond valt wordt opgegeten –, blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de honden in Nederland te dik is. Maar hoe los je zoiets op? Wij hebben het antwoord! 

Dierenartsen raden deze gezonde groente als traktatie aan.

Sperziebonen

Ja, je leest het goed: sperziebonen! Het blijkt dat honden dol zijn op dit gezonde stukje groen. Dierenartsen raden aan om sperziebonen als gezonde traktatie te gebruiken of – wanneer je hond écht wat kilootjes mag verliezen – als aanvulling op de maaltijd wanneer je hond op dieet is. Zo zal je viervoeter toch een vol gevoel krijgen. Sperziebonen bevatten namelijk maar weinig calorieën en zitten bomvol vitamines en mineralen.

Goed opletten

Let wel goed op, want bij het kopen van sperziebonen moet je met een aantal dingen rekening houden. De sperziebonen mogen namelijk niet bereid zijn met andere ingrediënten. Kies daarom niet voor ingeblikte bonen met toegevoegd zout, sperziebonen bereid met olie en kruiden of sperziebonen gekookt met knoflook en uien. Kies daarnaast ook niet voor té grote sperziebonen. Hier zou de hond in kunnen stikken.

De juiste manier

Kook de sperziebonen en snijd ze vervolgens in kleine stukjes. Geef je hond de sperziebonen niet wanneer deze nog heet zijn! Daarnaast zijn de sperziebonen geen maaltijdvervanger voor je trouwe viervoeter. Het is alleen te gebruiken als gezonde snack, of als toevoeging op z’n ‘normale’ maaltijd. Nog een leuk feitje: katten worden ook blij van dit stukje groen. Koken maar!

Lees ook: Dierenbescherming: ‘Houd je hond tijdens een boswandeling in de gaten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash