Hond die met twee gebroken poten in buis onder de grond leefde, heeft een huis gevonden

Het beestje leefde al die tijd alleen onder de grond

Wat zou jij doen als je opeens een hondenhoofdje uit een buis zag piepen? Voor Lukasz Muniowski en zijn vrouw Natalia was het geen hypothetische vraag. Tijdens een fietstochtje door polen zagen de twee opeens een glimp van een hond aan de kant van de weg.

De twee stopten direct om te kijken wat er met de hond aan de hand was. Maar zodra het paar dichterbij de hond kwam, rende het dier weg. Alleen ging dat niet zo vlot.  “Haar loopje was heel vreemd”, vertelt Lukasz aan the Dodo. “Haar rug was in de lucht, maar haar poten waren lobbig en haar achterpoten raakten de grond niet.” Hierdoor waren Lukasz en Natalia vastbesloten om het hondje te helpen. Ze volgden de hond en zagen dat ze in een buis kroop.

Geruststellen
Ze probeerden het hondje gerust te stellen, maar ze gromde eerst. Vervolgens stopte Lukasz voorzicht zijn hand bij de hond en het dier rook eraan. “Daarna legde ze haar poot in mijn hand.” Nadat hij haar vertrouwen had gewonnen, trok hij de hond voorzichtig naar zich toe. Daarna bracht het stel het dier naar de dierenarts.

Gebroken achterpootjes
Bij de dierenarts bleken beide achterpoten gebroken te zijn. Blijkbaar was het zo erg dat haar pootjes ‘aan een zijden draadje hingen’. Waarschijnlijk rende de hond al drie tot vier weken rond met haar verwondingen die ze vermoedelijk had opgelopen na een aanrijding met een auto. De dierenarts raadde het stel aan om het beestje in te laten slapen, omdat ze ook geen baasje had. Maar dat ging niet gebeuren. Lukasz en Natalia besloten het dier een huisje te geven. En een naam: Bobby.

Bobby
Ze namen Bobby mee naar hun huis en lieten een andere dierenarts Bobby opereren. Een van haar pootjes moest helaas geamputeerd worden omdat de botten te erg beschadigd waren. Daarna kreeg Bobby een speciale brace zodat ze weer kon lopen. Hoewel het stel aanvankelijk dacht dat hun hond nooit zou kunnen rennen, maar tegen alle verwachtingen in, slaagde het beestje erin om toch weer te rennen! 

  

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: The Dodo | Beeld: Lukasz Muniowski