Hartverscheurend: Wanhopige jongen laat hond achter en verdwijnt


De hond werd achtergelaten door een jongeman

Zaterdagavond werd er bij veel mensen op de Ringbaan Oost in Tilburg aangebeld. Een jongeman stond samen met zijn hond aan de deur. Hij vroeg de bewoners of ze misschien zijn hond wilden hebben, maar iedereen zei nee. Even later werd de hond vastgebonden op straat gevonden, van de jongen was geen spoor meer te bekennen.

Waarom de hond gedumpt werd is niet bekend.

Tilburg

De hond werd in de buurt Jeruzalem in Tilburg gevonden door Lowie Boer. Hij zag op zijn camerabeelden hoe de jongen bij zijn buren aanbelde, maar zijn huis oversloeg. Volgens buurtbewoners belde een jongen aan die dakloos leek. Hij vroeg mensen of ze zijn hond wilden hebben, maar werd door meerdere mensen doorverwezen naar de dierenambulance. Even later vond Boer de hond vastgebonden aan een lantaarnpaal. De jongen was naar het schijnt hard weggerend.

Lief

Volgens Boer was de hond erg lief, want ze begon meteen te kwispelen toen hij aan kwam lopen. Buurtbewoners gaven haar eten en water en belden de politie. Die heeft haar opgehaald en naar het asiel gebracht waar ze wordt nagekeken op ziektes en op een chip. Misschien kan zo de eigenaar nog gevonden worden.

Facebook

Lowie Boer deelde foto’s op de Facebookpagina ‘Heel Tilburg in een groep’. Daarop reageerden mensen verdrietig. De één is boos op de jongen omdat hij zijn hond zomaar achterlaat, de ander heeft zowel met de hond als de vermoedelijk dakloze jongen te doen. “Ik hoop dat de jongen de nodige hulp krijgt en herenigd wordt met zijn maatje”, schrijft iemand. Ook lezen we “dit moet een wanhoopsdaad zijn geweest” en “met de hond gaat het nu goed, maar waar slaapt de jongen?”

Hond

Met de hond gaat het nu goed, maar wie de jongen was die de hond achterliet is nog steeds niet bekend. De politie probeert hem nu te vinden. De hond verblijft in het asiel totdat er een geschikt baasje gevonden wordt.

Lees ook: Politieagente deelt haar 112-gesprek met 10-jarig meisje, kippenvel!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: Lowie Boer, Facebook