Ook honden hebben het warm dit weekend. ZO houd je jouw trouwe viervoeter koel!

Honden kunnen, in tegenstelling tot mensen, niet zweten!

Mensen hebben het warm dit weekend, maar honden ook. Ze zijn bepakt onder die dikke vacht en in tegenstelling tot mensen kunnen zij niet zweten. De kans dat ze oververhit raken is dan ook echt aanwezig. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je hond koel te houden op zulke warme dagen. Tips en Weetjes zet ze voor je op een rij.

#1 Ga vroeg of laat wandelen
De koelste delen van de dag vallen vroeg in de ochtend en laat in de avond. Dat zijn de momenten waarop je moet wandelen met je hond. Natuurlijk heeft je hond veel beweging nodig, maar op een hele warme dag kan dat meer kwaad doen dan goed. Pas de wandelingen dus aan op het weer.

#2 Schoenen!
Mocht het niet lukken om vroeg of laat op de dag te gaan wandelen, kunnen hondenschoentjes een uitkomst zijn. Op die manier brandt je hond zijn poten niet aan het hete asfalt. Laat hem ook liever op gras lopen als het kan. Dat blijft een stuk koeler. Deze schoenen kan je vinden bij de dierenwinkel en je kunt ze ook heel goed in de winter gebruiken, zodat je hond geen bevroren pootjes krijgt.

#3 Let op uitdroging
Zoals hierboven ook al gezegd is, kunnen honden niet zweten. Dit is essentieel om te weten, omdat honden er heel erg van kunnen kwijlen, bloeddoorlopen ogen krijgen en ze heel bleek kunnen worden. Dit zijn allemaal tekenen van oververhitting en uitdroging. Let hier dus goed op.

#4 Water!
Honden moeten veel drinken op warme dagen. Draag dus altijd flesjes water bij je. Nog beter is om een soort vest voor je hond te kopen en de flesjes daarop te binden. Door het water blijft het koel en aangenaam aanvoelen voor je hond. Daarbij denken ze dan dat ze jou helpen, wat ze heel blij maakt!

Kijk voor meer tips op pagina 2.


Pagina 1/2