Hondenbescherming pleit voor verplichte cursus voor baasjes van ‘agressieve’ hondenrassen! Eens of oneens?

De Koninklijke Hondenbescherming pleit voor een verplichte cursus voor bezitters van agressieve hondenrassen. Onze eigen Nederlandse ‘dog whisperer’ Martin Gaus wil eigenlijk nog wel een stapje verder gaan: alle hondenbezitters zouden een cursus moeten volgen. Zo zegt hij: “Het zijn vaak de baasjes die niet goed weten hoe ze met hun dieren moeten omgaan. Maar je stapt toch ook niet in een auto zonder rijbewijs?”

Bekende agressieve rassen bullterriër, American staffordshireterriër, dobermann en rottweiler voeren de ranglijst van gevaarlijkste honden aan volgens het onderzoek uit 2007, maar het verbaast je misschien dat ook de labrador en golden retriever er meerdere malen op voor komen. Dat terwijl die juist bekend staan als hele lieve en loyale honden. Martin Gaus verbaast dat niets: ,,Elke hond kan bijten. Het ligt er helemaal aan hoe het baasje met zijn hond omgaat. Ik ken het verhaal van iemand wiens pink werd afgebeten door een schattig, klein keffertje.”.
Waarom zijn het dan juist die andere hondenrassen die zo slecht bekend staan? Volgens de Koninklijke Hondenbescherming komt dat omdat de beesten atletisch en krachtig zijn. “Ze zijn heel gedreven om veel schade aan te richten als ze aanvallen. Als het misgaat, heeft het dus vaak ook grote gevolgen”, zegt Just de Wit van de Hondenbescherming tegen het Algemeen Dagblad.

Wat vind jij? Is het een goed idee om dit in te voeren voor alle eigenaren of alleen die van specifieke rassen? We horen het graag.

Bron: AD.nl


Pagina 2/2