Hilarisch: deze Jack Russel steelt niet de (honden)show, maar wel ons hart

hondenshow

Hij doet alles verkeerd

We vinden het altijd maar knap: de honden die meedoen aan een hondenshow en een perfect parcours weten te lopen. Jack Russel Olly deed ook mee aan een Britse hondenshow, maar viel niet in de categorie van ‘perfecte kandidaat’.

Olly loopt het parcours namelijk helemaal zoals-ie zelf wil.

Behendigheid

Agility, oftewel behendigheid, is een sport waarbij het plezier van zowel hond en eigenaar voorop staat. Bij behendigheid gaat het erom dat een hond een parcours met verschillende hindernissen in een bepaalde volgorde foutloos uitvoert. De hond die dit het snelste doet heeft gewonnen. De handler -het baasje- mag tijdens het parcours de hond helpen door aanwijzingen te geven met de stem en gebaren. Vaak gaat dit, tot onze grote verbazing, heel erg goed. Behalve bij Olly.

Olly doet wat hij wil

Olly heeft namelijk lak aan de regels en doet het parcours op eigen houtje. Hij doet de hindernissen wel, maar niet bepaald in de voorgeschreven volgorde. Het levert hilarische beelden op die versterkt worden door de stem van de commentator, die net als wij zijn lachen niet in kan houden. Heb je een slechte dag, dan gaat dit filmpje hem heel veel beter maken.

Lees ook: Grappig! Dit is wat jouw hond zegt over je karakter

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: videostill