RTL Nieuws ontdekt honderden beelden van kindermisbruik op dark web

De beelden worden gedeeld door duizenden gebruikers in besloten netwerken

Op het dark web, het verborgen gedeelte van het internet, blijkt dat mannen in besloten netwerken beeldmateriaal delen van Nederlandse kinderen die seksueel worden misbruikt. Dit meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. Journalist Daniël Verlaan ging een aantal maanden undercover en ontdekte dat er elke week nieuw materiaal van misbruikte kinderen bijkomt. Die beelden gaan rond op zeker veertien platforms, waarop duizenden Nederlandse gebruikers actief zijn. 

Er is zelfs een ‘pedohandboek’ gevonden voor kindermisbruikers.

Kindermisbruik

Een aantal maanden ging journalist Daniël Verlaan undercover op het internet. Daar ontdekte hij dat er elke week nieuw beeldmateriaal bijkomt van Nederlandse kinderen die worden misbruikt. Het materiaal gaat rond op veertien verschillende platforms, waarop duizenden gebruikers actief zijn. Binnen de netwerken worden ook tips gegeven over misbruik en plaatsen waar veel kwetsbare kinderen te vinden zijn. Zo sluiten sommige misbruikers zich bijvoorbeeld aan bij een sport- of wijkvereniging. Daarnaast bestaat er een (bijna duizend pagina tellend) ‘pedohandboek’ voor kindermisbruikers, die men op de platforms met elkaar deelt.

Enkele maanden oud

De leden helpen elkaar om uit handen van de politie te blijven. Volgens RTL Nieuws zijn de jongste slachtoffers van kindermisbruik slechts enkele maanden oud. De meeste van hen zijn jonge meisjes. Het is voor rechercheurs lastig om de misbruikte kinderen op te sporen, omdat de namen van de slachtoffers nooit worden genoemd. Volgens Ben van Mierlo, politiehoofd van het kinderpornoteam, zijn er in totaal beelden van 1700 Nederlandse slachtoffers online te vinden. Bij tien tot twintig procent van het materiaal gaat het om nieuwe beelden. ”In het algemeen zien we vaak oud materiaal waarvan de zaak al is opgelost”, aldus van Mierlo.

Lees ook: Artsen stellen: ‘Deze levensreddende handelingen moet iedereen kunnen verrichten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws, Linda | Beeld: Pixabay