Heb je hoofdpijn? Dan is dit trucje met een potlood de moeite waard om te proberen

hoofdpijn

Je hoofdpijn is zo verholpen met… een potlood!

Iedereen die te lang achter een computerscherm zit heeft er wel eens last van: drukkende hoofdpijn en dan vooral bij je slapen. Pijnlijk en vervelend en je kan je niet meer concentreren op wat je aan het doen bent. Spanningshoofdpijn zorgt voor een drukke, knellende pijn aan beide kanten van het hoofd en pijnstillers helpen er vaak niet goed tegen.

Allereerst is het verstandig om even een paar minuten pauze te nemen van je scherm en een potlood te pakken.

Potlood
Een potlood? Ja, echt! Dit trucje helpt je in twee minuten van je hoofdpijn af. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door stress, angst, vermoeidheid of een emotionele bui. De spieren in je gezicht, je hoofdhuid, nek en kaak trekken dan samen.  Het gevolg? Een zeurderige pijn, meestal rond je slapen. Maar gelukkig ben je er met slechts een potlood zo vanaf. Zodra je de hoofdpijn op voelt komen, plaats je een potlood in de breedte tussen je tanden. Houd gedurende twee minuten op zijn plek met behulp van je tanden en lippen. Doe dat voorzichtig en zonder te bijten.

Kaken aanspannen
Soms span je (on)bewust de spieren van je kaak aan en zet je je kaken en tanden (te) stevig op elkaar. Dat kan leiden tot die vervelende hoofdpijn. Met een potlood of pen tussen je tanden kunnen je kaakspieren ontspannen waardoor de oorzaak van de hoofdpijn wordt weggenomen.

Lees ook: Deze vrouw haar tip om migraine te verlichten gaat viraal

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels