Ben jij hoogintelligent? Dan herken je deze zeven eigenschappen vast!

hoogintelligent

Hoogintelligent is niet hetzelfde als hoogbegaafd

Er bestaan slimme, hoogbegaafde en hoogintelligente mensen. Hoewel ze stuk voor stuk pienter zijn, verschillen ze wel degelijk van elkaar. Zo heeft een hoogbegaafd persoon een IQ van 130, maar kan diegene als kind vaak moeilijk meekomen in de klas. Hoogintelligente mensen daarentegen hebben daar meestal geen last van en letten juist vaak heel goed op in de schoolbanken. Hoogbegaafden zijn vaak dromers, terwijl hoogintelligenten met beide benen op de grond staan. Heb jij het idee dat je weleens hoogintelligent zou kunnen zijn? Dan herken je de onderstaande zeven eigenschappen ongetwijfeld.

Herken jij jezelf hierin?

1. Je volgt je hart

Onderzoekers hebben een link gevonden tussen hoge emotionele intelligentie en een hoog IQ. Wanneer een persoon hoog scoort op empathie, zal hij of zij waarschijnlijk ook hoger scoren op cognitieve intelligentie. Met andere woorden: empathie, dat onderdeel is van je emotionele intelligentie, en begrip, dat onderdeel is van je cognitieve intelligentie, houden verband met elkaar. Volg je je hart, dan volg je dus ook je verstand.

2. Je bent graag alleen

Hoogintelligente mensen vinden het heerlijk om alleen te zijn en doppen dan ook graag hun eigen boontjes. Ze vinden het geen probleem om alleen dingen te ondernemen of lekker thuis te blijven. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een hoog IQ minder tevreden zijn met hun leven naarmate ze vaker met vrienden afspreken.

3. Je bent nieuwsgierig naar de dingen om je heen

Slim zijn betekent niet dat je de hele dag met je neus in de boeken zit. Maar hoogintelligente mensen zijn wel bovengemiddeld nieuwsgierig. Ze willen, ondanks dat ze graag alleen zijn, wel alles weten. Of het nu gaat om de mensen om hen heen, andere culturen, dieren of geschiedenis.

4. Je bent geen prater

Hoogintelligente mensen scheppen niet over zichzelf op en treden liever niet op de voorgrond. Ze zijn juist wat stiller en erg oplettend, ze observeren allerlei details. Ze hebben het vermogen om in een volle ruimte te zien wat anderen ontgaat en dat is een kunst.

5. Je hebt veel zelfbeheersing

Wanneer je hoogintelligent bent, is de kans groot dat je over een flinke dosis zelfbeheersing beschikt. Dit betekent dat je denkt voordat je doet en weloverwogen beslissingen neemt.

6. Je hebt een geweldig geheugen

Geheugen en intelligentie zijn sterk aan elkaar gerelateerd. Heb je een goed kortetermijngeheugen en kun je goed focussen? Dan ben je cognitief flexibel en kun je veel verschillende informatie tegelijkertijd opnemen. Dit is een veel voorkomende eigenschap bij hoogintelligente mensen.

7. Je bent beslist geen controlfreak

Je zou misschien denken dat hoogintelligente mensen graag alle touwtjes in handen hebben, maar volgens experts is het tegendeel waar. Dit heeft weer te maken met het flexibele cognitieve geheugen. Wanneer er iets gebeurt dat je niet aan zag komen, kun je snel omschakelen en pas je je gemakkelijk aan. Dat wil zeggen dat je een razendsnel denkvermogen hebt en oplossingsgericht bent.

Lees ook: Onderzoekers beweren: één dag per week werken is het beste voor je gezondheid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Bustle | Beeld: Unsplash