Hooikoortspatiënten opgelet: dít is waarom de kans op hooikoorts groot is tijdens de kerstdagen

Snotterend aan het kerstdiner

Heb jij in de zomer altijd al last van hooikoorts? Dan dacht je misschien dat je in de winter veilig zo zijn, maar we hebben slecht nieuws voor je; de ellende is nog niet afgelopen. De kans is namelijk groot dat je ook tijdens de feestdagen nog last krijgt van jeukende ogen, een loopneus en alle andere hooikoortsklachten.

Is het winter, ben je er nog steeds niet vanaf…

Historisch hoge temperaturen
We voelen met je mee: dacht je er eindelijk vanaf te zijn nu de zomer al heel lang geleden afgelopen is, is de kans groot dat je toch met een loopneus bij het kerstdiner zit. Hoe kan dit? Het mag momenteel dan wel heel koud zijn, maar in oktober en november hadden we historisch hoge temperaturen voor die tijd van het jaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat de hazelaars al in bloei staan. En de hazelaar, die zorgt voor de pollen waar jij last van krijgt.

Kerst-hooikoorts
De komende dagen stijgt de maximumtemperatuur weer, waardoor ook met de kerstdagen de hazelaars nog in bloei kunnen staan. Dit is extreem vroeg en mogelijk het vroegste bloeijaar ooit; normaal gesproken beginnen de hazelaars pas rond januari of februari te bloeien. Wil je zo min mogelijk last hebben van hooikoortsklachten tijdens het feestmaal met de kerstdagen? Dan schijnt het dus te helpen om een gin-tonic te drinken. Is ook helemaal geen straf, dachten wij zo.

Lees ook: Hooikoorts en zonder klachten op het terras zitten? Dan moet je dít drankje bestellen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: fotomontage