Luister voortaan je horoscoop met de nieuwste functie van Spotify

De muziek-app smelt je muziekvoorkeuren en de sterren samen tot een audiohoroscoop

Voortaan hoef je het internet niet meer af te speuren om je horoscoop te vinden. Populaire muziek-app Spotify brengt je horoscoop namelijk naar je toe, in de vorm van muziek. Hiermee wordt de app een audiohoroscoop die je op elk gewenst moment kunt afspelen. 

Only You

De nieuwste functie heet ‘Only You’ en is afgelopen week gelanceerd. Door de nieuwe functie wordt astrologie gecombineerd met muziek, en krijgt je muziekvoorkeur nog meer diepgang. Aan de hand van je zon-, maan- en ascedantteken leer je welke muziek op dat moment het beste bij je past. Zo laat het zonneteken zien welke artiest je het afgelopen jaar het meest geluisterd hebt. Het maanteken laat zien welke artiest het meest jouw gevoelige kant laat zien. En je ascendantteken vertelt je welke artiest je recent hebt ontdekt.

Mogelijkheden

Ook laat Spotify zien welke genres je het meest luistert en met welke nummers jij de dag begint of eindigt. Ook kun je kiezen welke artiesten jij zou uitnodigen voor een perfect etentje. Op basis hiervan wordt jouw persoonlijke playlist dagelijks bijgewerkt. Hieronder worden de mogelijkheden uitgelegd:

  • Audio-horoscoop: De zon-, maan- en ascadanttekens geven je meer diepgang binnen jouw muziekkeuze.
  • Dream dinner party: Kies drie artiesten waarmee je een etentje wilt en laat je verrassen door een nieuwe mix van liedjes.
  • Artist Pairs: Spotify kiest voor jou en lijst met jouw persoonlijke artiesten.
  • Song Year: Liedjes worden gerangschikt op basis van het jaar dat je het luisterde of dat de liedjes geproduceerd werden.
  • Time of Day: Dit is gebaseerd op het dagdeel dat je een bepaald liedje luisterde.
  • Genre / Topic: De verschillen tussen genre en onderwerpen gebaseerd op jouw luistergedrag.

Wrapped-list

Het is overigens niet de eerste keer dat Spotify een persoonlijk kijkje achter de schermen geeft. Iedere gebruiker krijgt namelijk aan het einde van het jaar altijd de ‘Wrapped-list’. Deze lijst toont al jouw voorkeuren aan meest beluisterde artiesten en nummers. Ook krijg je inzicht in hoe vaak je in dat jaar muziek hebt geluisterd en wie jouw meest geluisterde artiest is. Deze functie is ieder jaar erg populair onder Spotify-gebruikers.

Lees ook: Klopt jouw horoscoop nooit? Dan lees je hem verkeerd

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pexels