Ai: dit horrordetail hebben we altijd gemist in ‘The Lion King’

detail the lion king

Het is maar goed dat we dit gruwelijke detail als kind over het hoofd gezien hebben

The Lion King, wie heeft de ontroerende Disney-film niet (tientallen keren) gezien? Toch hebben we dit niet zo kindvriendelijke detail nooit eerder opgemerkt. TikTokker Christian Jones brengt het aan het licht.

Tranentrekker

De Disney-klassieker is sowieso al een echte tranentrekker voor jong en oud. Wanneer Simba’s vader Mufasa door zijn broer Scar van een klif wordt gegooid, houden maar weinig kijkers het droog. Maar wat TikTokker Christian Jones nu heeft opgemerkt, maakt het hele verhaal nog net wat gruwelijker. Was het jou al opgevallen?

Schokkend detail

Hoe zat het ook alweer? De gemene leeuw Scar gooit zijn bloedeigen broer Mufasa van een klif zodat hij zelf de koning van het dierenrijk kan worden. Na de tragische val van Mufasa zien we een wilde kudde gnoes over de savanne heen galopperen. Voor de kijker is het duidelijk: Mufasa is gevallen én vertrappeld en Simba’s vader keert niet meer terug. Christian Jones vroeg zich tijdens de film echter af wat er met het lichaam van Mufasa is gebeurd. Op die vraag kreeg hij al snel een antwoord…

Verdwenen lichaam

Wat Christian opviel, was dat Scar later in de film met botten en een schedel speelt in een grot. Na wat internet-onderzoek concludeert de TikTokker dat dit het stoffelijk overschat van Mufasa moet zijn. Leeuwen worden namelijk in de natuur niet door andere dieren opgegeten, alleen door leeuwen zelf. Ook lijken de botten volgens Christian verdacht veel op die van een leeuw. Oftewel: Scar heeft zijn broer niet alleen van een klif afgeduwd, hij heeft het lichaam vervolgens ook opgegeten. Het is maar goed dat we dit niet wisten als kind, want anders waren we behoorlijk overstuur geweest na het kijken van de Disney-film!

@classyking0

Me and @notalexislol just figured this out #fyp #foryou #lionking #simba #mufasa

? Browser History OST – Jai P.

Bron: Flair.be | Beeld: videostill