Ben je in het bezit van déze HP-laptop? Breng deze dan per direct terug, ze zijn levensgevaarlijk!

laptop hp

Met name de batterijen van bepaalde laptops zouden erg gevaarlijk zijn

Veel huishoudens in Nederland zijn tegenwoordig voorzien van een laptop. Handig, compact en makkelijk om overal mee naar toe te nemen. Toch zijn niet alle laptops altijd even veilig. Op het moment is er namelijk een grootschalige terugroepactie van sommige laptops van het bekende merk HP. 

Metronieuws publiceerde onlangs een artikel met de dringende waarschuwing voor een aantal laptops van HP.

Brandgevaar 
Volgens een bron kunnen deze laptops levensgevaarlijk zijn, omdat ze in de brand kunnen vliegen. Wereldwijd laat het merk HP regelmatig de batterijen vervangen van bepaalde laptops. Echter blijkt dat een aantal van deze vervangende accu’s oververhit kunnen raken, waardoor ze vlam kunnen vatten. Niet alle HP-notebooks zijn in gevaar, maar alleen de types die verkocht zijn tussen december 2015 en december 2017. Tot nu toe is het nog onbekend hoeveel van deze exemplaren in Nederland verkocht zijn.

Brandgevaarlijk
In totaal zou HP tot nu toe acht meldingen van brandgevaarlijke batterijen hebben doorgekregen. Een gebruiker liep hierbij lichte brandwonden aan een hand op. Klanten die gedupeerd zijn door deze slecht werkende batterij krijgen een vervangende. Echter wordt verzocht de oude batterij niet zelf te verwijderen, het noodzakelijk dat er een monteur bij is.

Lees ook: Zó krijg je je tv-, computer- en laptopscherm dus écht stofvrij

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metronieuws | Beeld: HP Laptop PC door Aaron Yoo onder de licentie CC BY 2.0