Deze veelgemaakte schoonmaakfout maakt je huis viezer in plaats van schoner

schoner

Je wil dat je huis schoner wordt, niet viezer!

Schoon, schoner, schoonst: schoonmaken is niet onze favoriete tijdsbesteding en we hebben het dan ook het liefst zo snel mogelijk achter de rug. Waar we nog nooit bij stil hebben gestaan is dat we met sommige handelingen de boel viezer maken dan schoner. Zonde van je tijd en niet zo fris.

Deze ‘schoonmaakfout’ komt regelmatig voor en zorgt ervoor dat je eigenlijk weer opnieuw kan beginnen.

Stofzuiger
Denk jij er wel eens aan om je stofzuiger schoon te maken? Ja, de zak vervangen we nog wel eens, maar meer dan dat doen we eigenlijk nooit. Het filter moet echter ook regelmatig gereinigd worden, hier blijft allemaal viezigheid in achter. Als je dan stofzuigt, verspreidt je de boel en blaas je het vuil weer terug. Plus, de zuigkracht vermindert enorm. Elke paar stofzuigbeurten even het filter schoonmaken dus!

Muffe geur
Soms merk je dat je stofzuiger een muffe geur verspreidt, dan is het echt hoogste tijd om het apparaat even schoon te maken. Als je een wasbaar filter hebt, houdt dit dan even onder de lauwwarme kraan (zonder schoonmaakmiddel) zodat-ie weer fris is. Niet-wasbare filters kun je uitkloppen, borstelen of zuigen met een andere stofzuiger. Zo gaat je stofzuiger langer mee en worden je vloeren veel schoner!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels