Beste vriend van de mens: 34 procent van de mensen ziet huisdier als ‘favoriete kind’

Ook de liefde voor huisdieren heeft een speciaal plekje in het hart

Kleertjes kopen voor de hond of een Instagramaccount in het leven roepen voor de kat en ook op verjaardagen cadeautjes kopen voor de huisdieren. We hebben tegenwoordig ontzettend veel over voor onze huisdieren. En dat is helemaal niet zo gek. 34 procent van de mensen ziet hun huisdier namelijk als hun ‘favoriete kind’.

Gek op onze huisdieren

Huisdieren zijn er altijd als je thuiskomt en begroeten je vaak enthousiast. Geen wonder dat we zo gek zijn op onze harige vriendjes. OnePoll voerde onlangs in opdracht van het hondenvoermerk I And Love And You een onderzoekje uit over onze relatie met huisdieren. En hoewel we allemaal weten dat we veel van onze huisdieren houden, blijken we wel héél erg gek te zijn op die viervoeters.

Favoriet kind en waar gezinslid

OnePoll voelde 2000 mensen aan de tand. Uit de resultaten bleek dus dat meer dan een derde hun huisdier ziet als hun favoriete kind, maar er waren nog meer opmerkelijke resultaten. Maar liefst 78 procent ziet hun huisdier als gezinslid en 68 procent ziet hun huisdier zelfs als mens!

Nog meer huisdiergekte

De relatie tussen baasje en huisdier is bovendien een hele hechte. Meer dan de helft van de ondervraagden – 58 procent om precies te zijn – begrijpt hun huisdier beter dan hun partner. Daarnaast beheert 44 procent een social media-account in naam van hun huisdier en 41 procent van de huisdiereigenaren spendeert meer geld aan eten voor hun huisdier dan aan hunzelf.

Lees ook: Dit zijn de populairste hondennamen voor volgend jaar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Unsplash