Waarschuwing: geef huisdieren die bang zijn voor vuurwerk niet dit medicijn


Dierenartsen raden dit medicijn af

De jaarwisseling is in aantocht, wat betekent dat in veel steden het knallen met vuurwerk nu al is begonnen. Veel dieren, vooral honden en katten, kunnen erg schrikken van deze knallen. Ze beginnen te piepen, kruipen weg en kunnen zelfs van de angst urineren. Niet leuk voor het diertje en niet leuk voor de baas! Er bestaan tal van middeltjes om huisdieren te kalmeren, maar die zijn niet altijd geschikt volgens dierenartsen. Sommige doen meer kwaad dan goed!

Geef huisdieren niet dit middeltje.

Dierenarts

Dierenartsenpraktijk Schouwen-Duiveland deelt een foto van Vetranquil-tabletten met daarbij een waarschuwing voor alle baasjes met bange huisdieren. Deze tabletten worden online veel aangeboden als oplossing voor angst voor vuurwerk en harde knallen. Aangezien veel huisdieren hier last van hebben, is er ook veel vraag naar dit soort middeltjes. Toch raadt deze dierenartsenpraktijk af om dit middel te gebruiken.

Narcose

Volgens Dierenartsenpraktijk Schouwen-Duiveland is Vetranquil een narcosemiddel waarvan dieren licht verlamd raken. Het werkt eigenlijk als een soort spierverslapper. Dit betekent dat huisdieren de harde knallen juist nog wel horen, wellicht zelfs harder dan gebruikelijk, maar hier door de spierverslappers niet op kunnen reageren. Lekker rustig voor de baas, maar hartstikke zielig voor de diertjes! Daarnaast mag het medicijn niet aan dieren met epilepsie gegeven worden.

Angst

Mocht je huisdier heel erg angstig zijn bij harde knallen en vuurwerk, raadpleeg dan altijd je dierenarts. De dierenarts kan een geschikt medicijn voorschrijven of tips geven om met de angst van je dier om te gaan. Gebruik geen middeltjes waarvan de dierenarts ze niet heeft goedgekeurd, vooral niet als je dier ook andere medicijnen moet slikken. Vetranquil wordt in ieder geval ten sterkste afgeraden.

Lees ook: Met déze tips komen jij en je huisdieren oudejaarsavond stressvrij door

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Facebook | Beeld: Pexels