Hulphonden bekogeld met vuurwerk: ‘Een hond heeft de hele middag gebibberd’

hulhonden

Hulphondenschool de CLiCK vreest dat een paar hulphonden voor altijd verpest zijn

Afgelopen maandag vond een naar en laf incident plaats. De hulphonden van hulphondenschool de CLiCK, een medewerkster en een gastgezin werden door twee jongens bekogeld met vuurwerk. De jongens gooiden vanaf de derde verdieping van een nabijgelegen gebouw rotjes naar het gezelschap.

Met vuurwerk bekogeld

Sanne Singer, de eigenaar van de hulphondenschool, ging dinsdag met een busje vol hulphonden naar een gastgezin om een hulphond in opleiding te plaatsen. Dat wat een fijne dag moest zijn, veranderde in een drama. “Terwijl we elkaar verwelkomden, gooiden twee jongens vanuit een raam op de derde verdieping gericht vuurwerk naar Sanne, het gastgezin, de deelnemer en de hulphond”, schrijft de CLiCK op Facebook.

Honden geschrokken

Een vrouw van het gastgezin werd geraakt op haar schoen en een van de rotjes kwam tussen de honden terecht. “Iedereen begrijpt hoe erg wij en de honden geschrokken zijn.” Een aantal honden die Sanne meenam, zaten nog in de auto. Ook zij gingen door het lint.

Blijvende schade bij de hulphonden

“De hond van de deelnemer heeft de hele middag gebibberd.” Wat het effect van het incident op de honden is, is nog niet bekend. Wel vreest de school voor het ergste. “Het kan heel goed zijn dat er een paar honden nu voor altijd verpest zijn.”

Aangifte tegen de jongens

De school heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de jongens. De politie kwam ter plaatse, maar ontdekte geen vuurwerk. Ook ontkennen de twee dat ze rotjes naar de honden gooiden. Indien nodig wil de hulphondenschool een schadevergoeding op de jongens verhalen. De CLiCk spoort mensen aan om altijd aangifte te doen bij misbruik van vuurwerk.

Lees ook: Dit zijn de populairste hondennamen voor volgend jaar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook de CLiCK | Beeld: Vilia Auto – Guide Dog, door Jaroslav A. Polák onder de licentie CCO 1.0 Public Domain Dedication