Humberto Tan open over dieptepunt RTL Late Night: ‘Het gaat slechter dan ooit’

humberto

‘Het is niet leuk als het niet goed gaat’

Het is Humberto Tan natuurlijk ook niet ontgaan dat het steeds slechter gaat met zijn programma RTL Late Night. De trend van dalende kijkcijfers is al langer gaande, maar nu heeft het programma wel een dieptepunt bereikt; vaak zit het programma niet eens meer bij de 25 best bekeken programma’s van de dag.

Al maanden gaat het steeds slechter met het programma van Humberto

‘Slechter dan ooit’
Maandag is Humberto Tan te gast bij 5 uur Live, waar hij praat over de teloorgang van zijn programma. Wanneer hij zijn eigen stelling ‘ik blijf dit doen zolang ik het leuk vind’ voorgelegd krijgt, vertelt hij dat hij nog steeds lol heeft aan het presenteren van RTL Late Night, ook al ‘gaat het slechter dan het ooit is gegaan.’ In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, ziet hij het als een uitdaging: “Het is niet leuk als het niet goed gaat natuurlijk, maar nu is de uitdaging juist, hoe maak je het beter?”

Kijkers binden
Hoe hij dit ‘beter maken’ voor zich ziet, is volgens hem een kwestie van vallen en opstaan: “Het is aan de verschillende knopjes proberen te draaien, dus wat kun je aan onderwerpen veranderen, wat kun je aan de vorm veranderen; alles kan de revue passeren. De bedoeling is uiteindelijk om het voor een grotere groep kijkers aantrekkelijk te maken.” Om de kijkers aan zich te binden is volgens Tan een redelijke opgave: “Ze komen te voet en gaan te paard, dus je moet heel rustig proberen om mensen van je programma te laten houden. En dat kost tijd.”

Lees ook: Humberto Tan praat over zijn ‘rotzomer’: “Soms las ik dingen als ‘flikker maar op’, dat doet pijn”

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Mediacourant | Beeld: videostill 5 uur Live