Humberto Tan praat over zijn ‘rotzomer’: “Soms las ik dingen als ‘flikker maar op’, dat doet pijn”

‘Sommige dingen doen wel pijn’

Humberto Tan heeft in de ochtendshow van Qmusic voor het eerst gereageerd op de moeilijke tijd die heeft doorgemaakt toen de kijkers van RTL Late Night zich langzaam tegen hem begonnen te keren. Ook praat hij over het vertrek van Marieke Elsinga en over het succes van Beau van Erven Dorens. 

Geen nieuwe sidekick
Na een hele zomer afwezig te zijn geweest, was het gisteravond tijd voor Humberto Tan om weer aan de RTL Late Night-tafel plaats te nemen als gastheer. In de tijd dat hij op vakantie was nam Beau van Erven Dorens het stokje van hem over. Beau ontving hiervoor veel lof en ook de chemie tussen hem en Marieke Elsinga kon op veel positieve reacties rekenen. Tussen Marieke en Humberto zou het echter totaal niet boteren en nu Marieke heeft besloten om te vertrekken komt er volgens Tan geen nieuwe sidekick voor haar in de plaats.

Beau van Erven Dorens
“Luuk is na drie jaar weggegaan en Marieke al na één jaar, dus kennelijk is er niet genoeg bevrediging voor ze om daar op die plek te blijven. Dan kun je wel weer iemand neerzetten, maar ik heb geopperd om het op een andere manier in te vullen. Het zijn uiteindelijk maar zeven minuten.” Dat Marieke met Beau wél een leuk duo vormde, is het Tan zeker niet ontgaan: “Ik was er bijna niet, maar ik heb het wel gezien ja. Hij heeft het goed gedaan. ‘Veel beter’ werd wel gezegd. Dat was de tendens. Soms is dat moeilijk, maar het hoort er ook bij.”

Harde reacties
Volgens Humberto heeft de voorkeur voor Beau vooral te maken met het feit dat de kijkers toe waren aan iets ‘nieuws en fris’: “Het is het vijfde seizoen, dus mensen willen iets anders zien. De opdracht ligt dan bij mij: doe je best en maak er wat van.” Op de opmerking van Mattie Valk dat hij zich in ‘best wel zwaar weer’ bevindt antwoordt Humberto: “Het is maar net hoe je het ervaart. Ik heb heel veel prijzen gewonnen. Succes is geen rechte lijn; er is altijd een kentering en dan is het aan jou om het tij weer proberen te keren.” Dat de kritiek hem echter helemaal niets doet, is niet waar. De vele nare reacties gaan hem niet in de koude kleren zitten: “Niet alles raakt me, maar sommige dingen die ik las doen wel pijn. Dingen als: ‘Kun je niet wegblijven?’ of ‘Flikker maar op.’ Dan denk ik: zo.”

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Mediacourant | Beeld: video still