Geëmotioneerde Humberto Tan doet schokkende mededeling: ‘Ik moet stoppen met RTL Late Night’

Humberto maakt duidelijk dat het niet zijn eigen keus is

De mediawereld en televisiekijkend Nederland stond gisteravond -en nu nog steeds- op de kop. Tijdens de laatste minuten van de woensdagavonduitzending van RTL Late Night kwam Humberto Tan met een schokkende mededeling: hij stopt met RTL Late Night.

Een beslissing die volgens de presentator niet vrijwillig is.

Stoppen

Zeg je RTL Late Night, dan zeg je Humberto Tan. Het RTL 4-programma werd de afgelopen 5 jaar met liefde gepresenteerd door de 52-jarige presentator. Toch houdt het avontuur binnenkort op voor Humberto. Per 1 juli zal de presentator de presentatie niet meer op zich nemen, dit maakte hij gisteren bekend in het programma.

Niet eigen keuze

“Ik ga stoppen met RTL Late Night. Dat is niet op eigen verzoek, dat is op verzoek van de leiding van RTL 4,” vertelt Humberto. “RTL heeft me gevraagd om te stoppen omdat zij vertrouwen hebben in een andere toekomst voor dit programma. Ik ben het niet met die beslissing eens. Ik respecteer die beslissing wel.”

1000 uitzendingen

“De afgelopen 5 jaar heb ik met ontzettend veel plezier dit programma gemaakt, met alle medewerkers die hier aanwezig zijn. Ik ben trots op wat we hebben laten zien. We hebben een programma neergezet dat er nog niet was”, vertelt Humberto geëmotioneerd aan de kijker. Op 23 maart zal het programma de mijlpaal van 1000 uitzendingen bereiken en Humberto vertelt daar ook trots op te zijn. De presentator vertelt dat hij tot 1 juli doorgaat.

Hart onder de riem

“Ik wilde dit nieuws zelf vertellen, omdat dit programma mij heel dierbaar is”, vertelt Humberto. Een van zijn tafelgasten, Frits Spits, die zich ook in de mediawereld begeeft, wil daar graag een toevoeging aan doen. “Ik vind het een heel opportunistische beslissing”, laat hij weten. “Ik vind dat de laatste tijd in de kranten tegenover het programma, tegenover jou een soort hetze is gevoerd, waarvan ik de rationaliteit nooit heb begrepen.  Het is raar dat we in Nederland voortdurend geregeerd worden door kijkcijfers en dat de kwaliteit niet meer telt. Ik vind het onverdiend. Ik vind je ongelooflijk dapper dat je het op deze manier zegt.” De woorden van Frits slaan bij Humberto in als een bom. Duidelijk is te zien dat de presentator er nog meer van geëmotioneerd raakt.

Opvolger

In het persbericht dat later verscheen, wordt bekend gemaakt dat Twan Huys de presentatie na de zomer op zich zal nemen. Naar zeggen van de presentator is het na de vele prachtige jaren bij NTR tijd voor iets anders. “Met ongelooflijk veel plezier kijk ik terug op mijn correspondentschap in Amerika voor NOVA en daaropvolgend het presenteren van Nieuwsuur en College Tour. Na elf jaar als anchor bij de mooiste journalistieke rubriek van Nederland is het nu tijd voor een nieuw avontuur op de late avond bij RTL.”

Bekijk hieronder het hele fragment.

Bron: RTL Late Night | Beeld: Videostill RTL Late Night