Wat een dag: Hyves lijkt een comeback te maken!

Hyves

Komt de :dansende banaan: weer terug?

Tienduizend mensen gaan sinds gisteravond Facebook-loos door het leven, dit nadat Arjen Lubach in zijn programma Zondag met Lubach verkondigde zijn account op woensdagvond te gaan verwijderen. Men is klaar met Facebook en alle schandalen rondom het sociale netwerk en is op zoek naar iets nieuws. Hoewel, iets nieuws. Velen hebben al een netwerk op het oog: Hyves.

Welke Nederlander had er eigenlijk geen Hyves?

Hyves

Een wereld zonder Hyves kon men tien jaar geleden amper voorstellen. Tussen 2004 en 2010 kende het sociale medium haar hoogtijdagen, maar op 2 december 2013 werd de stekker eruit getrokken en maakte de wereld kennes met het spelletjesplatform Hyves Games. Sinds een aantal dagen pleiten mensen er echter massaal voor om Hyves weer terug te brengen zoals het ooit was: vol krabbels, tikkies en dansende bananen.

Initiatief

Het gebruik van het Nederlandse Hyves werd destijds steeds minder, omdat men massaal overstapte op Facebook. Maar Nederlanders zijn klaar met het Amerikaanse platform en de terugkeer van Hyves lijkt minder ver verwijderd dan sommigen vermoeden. De site tijdvoorhyves.nl is zelfs al in het leven geroepen door initiatiefnemers Patrick van der Nat en Joas Hoogendijk.

Comeback

Patrick en Joas zijn van mening dat grote organisaties niet alles hoeven te weten over de gebruikers. Door middel van een crowdfundingactie hopen de twee het sociale netwerk nieuw leven in te kunnen blazen onder de naam Hyves 2.o. ‘Reboot een sociale legende’, is de leus van de initiatiefnemers. Ze hopen 70.000 euro op te kunnen halen zodat ze dit plan kunnen realiseren. Momenteel staat de teller nog maar op 1200 euro, maar dat zou in rap tempo meer kunnen worden, aangezien men op social media laat weten dat ze het wel zien zitten dat Hyves terugkeert. Wij zijn benieuwd!

 

Lees ook: Wie was er vroeger ook zo Hyves-verslaafd? DEZE dingen was je vast al lang weer vergeten!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraaf | Beeld: Tips en Weetjes©