Ben jij iemand die graag van alles op social media zet? Dit moet je ECHT NOOIT online zetten!

social-media

Pas op met wat je online zet!

We leven in een wereld waarin ontzettend veel online wordt gezet. We delen graag van alles over ons leven, een leuk dagje uit met onze kinderen, het moment dat we op vakantie gaan en dat wat op ons bord ligt ’s avonds. Helaas is een foutje zo gemaakt en de gevolgen kunnen enorm zijn. Daarom moet je deze dingen nooit op social media zetten!

Denk na voordat je iets op je social media profiel zet. Er zijn mensen die misbruik maken van gegevens en door goed te kijken naar wat je plaatst, kan je een hoop ellende voorkomen!

  • Vliegtickets: door de persoonlijke gegevens die op de tickets staan kunnen hackers gemakkelijk achter meer gegevens komen, je airmiles claimen en criminelen kunnen erachter komen wanneer je vertrekt. Kortom, een groot risico!
  • Creditcards, geld en andere bankpassen: naast dat je een beetje uitlokt door je vermogen online te zetten, er staan ook belangrijke gegevens op je pas, waar criminelen misbruik van kunnen maken.
  • Winnende loten: de loterij winnen is hartstikke leuk, maar zet je lot niet online! Zoals je begrijpt staat hier informatie op, waaruit blijkt dat jij gewonnen hebt, zoals de barcode. Er zijn mogelijkheden om deze na te maken en als zij er eerder bij zijn dan jij, ben je je prijs kwijt!
  • Vertrouwelijke informatie van je werk: soms krijg je een bericht van je werk, bijvoorbeeld een super leuke nieuwe actie, een behaald doel of iets dergelijks. Hartstikke leuk om te delen natuurlijk, maar sommige dingen mag niet iedereen weten. Plaats dus uit voorzorg zo min mogelijk over je werk op social media.
  • Geboorteaktes: je bent natuurlijk hartstikke blij met je kleine baby en wil vol trots laten zien dat hij of zij ter wereld gekomen is. Helaas wordt soms letterlijk de identiteit van mensen gestolen. Met alle gegevens kunnen paspoorten aangevraagd worden, rijbewijs of andere officiële documenten. Plaats dus liever een schattige foto in plaats van de akte!
  • Kinderen: tegenwoordig is het plaatsen van foto’s van kinderen, ook andermans kinderen niet zo onschuldig meer als het lijkt. De regels zijn aangescherpt en je wordt gewaarschuwd voor de gevaren die het met zich mee kan brengen.


Pagina 1/1