Kijkers diep onder de indruk van ijzersterke aflevering De Luizenmoeder

De Luizenmoeder

Er kwamen enkele zwaarbeladen onderwerpen aan bod

Hoewel het tweede seizoen van De Luizenmoeder de afgelopen tijd weleens wat kritiek kreeg, zijn de kijkers lovend over de een-na-laatste aflevering die gisteravond werd uitgezonden. In deze aflevering kwam een aantal zwaarbeladen onderwerpen aan bod, zoals de Ramadan en pedofilie. 2,4 miljoen mensen zaten gisteravond voor de buis om de ontwikkelingen op basisschool de Klimop te volgen en velen van hen laten weten stil te zijn van de indrukwekkende aflevering. 

Vond jij De Luizenmoeder gisteravond ook zo indrukwekkend?

De Luizenmoeder

In de uitzending van gisteravond was te zien hoe schooldirecteur Anton zijn belofte aan de ouders van leerling Ahmed moest nakomen en zich stortte op een Ramadam-markt: de Ramadammadoendan. Intussen werd op het schoolplein flink geroddeld over conciërge Volkert, die beschuldigd werd van pedofilie. ”Youandi heeft gezien dat Volkert op de wc de broek van Floor naar beneden heeft getrokken’’, vertelde moeder Kim tegen Hannah. Zij geloofde sterk in de onschuld van Volkert en ging ervan uit dat hij haar dochter simpelweg geholpen moest hebben met naar de wc gaan.

Heftig en sterk

De aflevering van gisteravond was met 2,4 miljoen kijkers het best bekeken programma van de zondag. Waar de fans van de serie voorheen nog weleens hun onvrede uitten over het tweede seizoen, waren de reacties op de een-na-laatste uitzending louter positief. Een ‘heftige en sterke aflevering’, zo wordt de uitzending van gisteravond beschreven. ”Beste aflevering van De Luizenmoeder ooit!! Stil van”, luidt één van de commentaren.

Diederik Ebbinge

Bedenker van de serie, Diederik Ebbinge, die tevens de rol van Anton speelt, bedankt de kijkers via Twitter en is op zijn beurt stil van de positieve reacties. ”Haal de zakdoekjes maar vast tevoorschijn”, zegt Ebbinge over de laatste aflevering van het tweede seizoen, die aankomende zondag wordt uitgezonden.

Lees ook: Raymond van Barneveld geniet samen met zijn nieuwe liefde Julia in Parijs

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Videostill