Laatste aflevering ‘Ik Vertrek’ maakt veel los bij kijkers vanwege dochter Amber

Ik Vertrek

Het gezin emigreert naar Frankrijk en de kijkers hebben veel medelijden met dochter Amber

Zoals we kunnen zien in het programma Ik Vertrek (AVROTROS) is het voor veel mensen een droom om naar het buitenland te emigreren. Maar of dit altijd van een leien dakje gaat? Dat zeker niet. Zo waren ook de moeizaamheden bij de familie van Iersel met Loes, Bart (allebei 46) en (stief)dochter Amber (15) te zien. 

Na de aflevering valt het hele internet over de manier waarop dochter Amber mee moest emigreren naar Frankrijk.

Chambres d’hôtes
Het gezin verruilt het Brabantse Waalwijk voor het Franse Rezay. Een droom die voor Loes en Bart uitkomt, want ze zijn het kantoorleven in Nederland zat. Samen besluiten ze een chambres d’hôtes met mini camping in Rezay, Frankrijk te beginnen. Ze spreken geen Frans, hebben geen horeca-ervaring en hebben zelfs nog nooit gekampeerd, maar dat deert de pret niet voor ze. Bart begint aan de verbouwing terwijl Loes nog even in Nederland blijft met Amber. Na een aantal maanden zonder elkaar, start het avontuur in mei 2017 voor hun drieën in Frankrijk.

Medelijden
Vanwege een leerachterstand en de moeite die dochter Amber heeft om contact te maken met mensen gaat ze niet in Frankrijk naar school. In plaats daarvan helpt ze haar ouders mee in de chambres d’hôtes. In de aflevering is te zien dat Amber behoorlijk moet wennen aan haar nieuwe woonplaats, en vele kijkers snappen niet dat haar ouders deze keuze hebben kunnen maken om naar een ander land te verhuizen. Toch zijn de meningen hierover nog erg verdeeld en vinden andere kijkers de kritiek onnodig.

Lees ook: Zie jij wie het is? Ze is nu een van Nederlands bekendste zangeressen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LindaNieuws | Beeld: videostill, YouTube