Kijkers Ik Vertrek raken niet uitgepraat over de positieve Everth en Frenske

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen was meteen een bijzondere

Gisteravond was de aftrap van een nieuw seizoen van Ik Vertrek en de allereerste aflevering was meteen een bijzondere. We volgden de avonturen van het Overijsselse stel Everth en Frenske Visscher. In de uitzending was te zien hoe zij hun huisje in Dedemsvaart inruilden voor een Frans château. Hoewel het koppel flink wat tegenslagen te verduren kreeg, bleven Everth en Frenske optimistisch. Ze oogstten daarmee veel lof van de kijkers van het programma.

Veel Twitteraars zijn fan van het stel.

Everth en Frenske

Everth en Frenske vertrekken naar Frankrijk om daar een Frans château te verbouwen. De beslissing om naar Frankrijk te emigreren, kwam vooral van Everth. Zo vertelt Frenske dat ze in het begin helemaal niet zo enthousiast was over het plan van haar man. ”Het is een enorme klus”, realiseert ze zich. Everth ziet het allemaal wat rooskleuriger in. ”Mijn handen jeuken. Ik zie geen beren op de weg, het komt allemaal wel goed.”

Houtworm

Het kasteel dat het stel kocht, telt 21 kamers en staat op tien hectare grond. De vraagprijs bedraagt 300.000 euro. Dat bedrag moest alleen nog ergens vandaan worden getoverd. Gelukkig wilde een aantal investeerders wel helpen en zo kon het plan doorgaan. Naast de verbouwing van het kasteel moet er ook een mini-camping en een aantal suites worden gerealiseerd. Maar eerst moeten de spinnenwebben, vervallen muren en houtworm worden aangepakt. ”We zijn in ieder geval niet de enige bewoners hier”, zo grapt een optimistische Everth.

Ziek

Als Everth en Frenske druk bezig zijn met de verbouwing, verandert alles. Halsoverkop vertrekken ze weer naar Nederland, omdat Frenske ziek is. ”Mijn eierstokken worden verwijderd. Daar is iets mis mee: er is kanker geconstateerd.” De wereld van de twee staat op zijn kop en het château wordt tijdelijk gesloten. Gelukkig slaat de chemotherapie aan en na een tijd voelt Frenske zich beter. Het stel besluit opnieuw naar het zuiden te vertrekken, waar de verbouwing hervat wordt.

‘Mooiste aflevering ooit’

Kijkers raken niet uitgepraat over het optimisme van Everth en Frenske en via Twitter spreken zij hun lof uit. ‘De mooiste aflevering ooit’, zo luidt één van de reacties.

Lees ook: Retaildeskundige voorspelt: ‘Groot deel van de supermarkten verdwijnt komende jaren’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda Nieuws | Beeld: Videostill