Ik vertrek-maker Marc gaat zelf de fout in als kandidaat

Ik-vertrek-maker-fout-kandidaat

De man heeft tien jaar ervaring bij het programma

Ik vertrek is een smeuïg programma waarbij er eigenlijk altijd wel iets misgaat. Want mensen die halsoverkop hun droom gaan najagen, vergeten weleens wat details. In de aflevering van deze week is er een wel heel speciale kandidaat, die precies weet hoe het te werk gaat. Marc was namelijk tien jaar de maker van het programma. Maar of dat een reden voor succes is…

Recept voor succes

Marc Walterman en zijn vrouw Madelon hadden de ambitie om een kindonvriendelijk boetiekhotel te beginnen met zes luxe suites en een restaurant. De locatie was een idyllische olijfmolen, en met de tien jaar ervaring die Mark als maker bij het programma heeft gehad, zou dat het recept zijn voor succes. Tenminste, op papier. Want ondanks dat de Ik vertrek-maker alles wist over het emigreren en verbouwen, heeft hij alsnog een paar grote details over het hoofd gezien.

Noodgedwongen terug

Zo moest de olijfmolen helemaal verbouwd worden, iets waar het koppel geen geld voor had. Daarnaast was de bouwvergunning nog niet aangevraagd, bleek de offerte twee keer hoger dan verwacht en werden er deadlines niet gehaald. En als kers op de taart heeft de aannemer het stel bedonderd. Het enthousiasme van Marc en Madelon was dan ook van korte duur en ze keerden noodgedwongen terug naar Nederland.

Twitter

De aflevering werd door veel mensen bekeken en werd er massaal getweet. Zo reageerde iemand met “Je verwacht toch ergens dat deze man het heel anders aanpakt. Hij heeft jaren op de bron gezeten.” Toch is er ook veel medelijden voor het koppel. Een Twitteraar deelt “Normaal ‘geniet ik’, als er iets misgaat. Nu niet, ik gun het deze mensen zo.”

Lees ook: Hilarisch: Roxeanne Hazes tovert uitspraken zoontje om tot inspirerende quotes

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill