‘Ik Vertrek’-koppel Sjors en Lieke woedend op programmamakers

Ze zijn teleurgesteld over de manier waarop ze in het programma zijn neergezet

In Ik Vertrek was gisteravond te zien hoe het jonge koppel Sjors en Lieke naar Bali emigreerde om daar een yoga retreat te beginnen. Via Twitter werd zoals altijd weer volop meegepraat over de uitzending. De 1,8 miljoen kijkers van het programma waren niet bepaald te spreken over de werkhouding van de 24-jarige surfschoolhouder en zijn 25-jarige vriendin en noemden hen verwend. Sjors en Lieke zijn op hun beurt erg teleurgesteld in uitzending, omdat ze naar eigen zeggen verkeerd zijn neergezet in het programma.

”Er zijn naar onze mening grote steken gevallen bij de redactie van Ik Vertrek, wat voor behoorlijk veel ophef heeft gezorgd.”

Yoga retreat

Het jonge stel had ambitieuze plannen: ze wilden op Bali een yoga retreat opzetten in de vorm van een luxe villa met zwembad. Om hun grote droom waar te maken, vertrekken ze naar de andere kant van de wereld. Eenmaal aangekomen op Bali laten de tortelduifjes er geen gras over groeien en gaan ze, met het spaargeld van hun families, aan de slag met hun project. Naast een yogaschool, moeten er ook zes gastenkamers komen, een dakterras waar lessen gegeven kunnen worden en een huis waar ze zelf kunnen wonen.

Verwend

Op Twitter werd massaal gereageerd op de aflevering en Sjors en Lieke kregen het zwaar te verduren. Het stel werd ‘verwend’ genoemd en ook ‘Barbie en Ken’ en ‘prinsenkindjes’. Een Twitteraar schreef: ”De minachting voor de locale bevolking en gebruiken is walgelijk. Twee blanke verwende millenials die denken alles met geld op te kunnen lossen.” Ook werd hun verweten dat ze het personeel al het werk lieten doen.


Woedend

Het tweetal is woedend op de redactie van Ik vertrek en is van mening dat ze verkeerd zijn neergezet in het programma. Op hun website schrijven ze: “Helaas werden wij dus ook erg teleurgesteld, omdat we niet hadden verwacht dat we op deze manier zouden worden neergezet. Nu keken 1.800.000 kijkers naar een verhaal hoe het niet helemaal gelopen is”. Het stel snapt dat het onmogelijk is om alles te laten zien in een uitzending van 50 minuten, maar is wel geschrokken van alle reacties. “Wij, Sjors en Lieke, mochten de aflevering niet vooraf inzien, dus hadden geen idee wat er zou worden uitgezonden.” Naar hun mening hebben ze dan ook grote steken laten vallen bij de redactie, waardoor het hele verhaal een twist heeft gekregen en er ‘behoorlijk wat ophef’ is ontstaan.

Rechtzetten

Sjors en Lieke willen daarnaast een paar dingen rechtzetten. Zo deed de uitzending geloven dat al het spaargeld geleend was van familie. Volgens het stel is daarvan echter niets waar. De helft zou eigen inleg zijn en verkregen zijn door jaren hard werken in een eigen surfschool. Ook kwam het in de uitzending over alsof ze het personeel al het werk lieten doen en zelf achterover leunden. Dit klopt tevens niet, zo zeggen Sjors en Lieke. “Alle banen die door de lokale bevolking kunnen worden verricht, mogen buitenlanders niet doen. Hieronder valt dus onder andere koken voor gasten, schoonmaken en bouwen. Dat is zodat er werkgelegenheid word gecreëerd. Wij nemen dus meer dan genoeg personeel aan en betalen een voor Indonesisch doen riant salaris, goed boven gemiddeld.”

Lees ook: Anouk verkleedt zich als Meghan Markle (en andere iconische vrouwen)

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard, Telegraaf | Beeld: Videostill Ik Vertrek