IKEA introduceert nieuw product voor een paar euro dat iedereen wil hebben

IKEA nieuw product

Dit IKEA-product is fantastisch voor het milieu!

De Zweedse meubelgigant IKEA heeft laten weten een nieuw product te lanceren. Het nieuws is nog niet zo lang bekend, maar toch gaat het nieuwe product inmiddels al het hele internet over vanwege een geweldige reden. Het nieuwe product is namelijk ontzettend goed voor het milieu. En, nog een pluspunt: het product gaat maar een paar euro kosten! 

Milieuvriendelijk én spotgoedkoop, wat willen we nog meer!

Misteln

Het nieuwe IKEA-product krijgt de naam Misteln. Het ontwerp komt van de Zweed Kai Mickos, die een bijzondere kraan heeft ontwikkeld. Want denk er maar eens bij na, even je handen wassen of de vaat afwassen kost elke dag flink wat water. Zonde, zo dacht ook IKEA en dus komt er nu een speciale sproeikop in de schappen te liggen die het overtollig waterverbruik tegen gaat.

IKEA

Dit is hoe het werkt: de speciale sproeikop kan bevestigd worden op de kraan, die er vervolgens voor zorgt dat het water uit de kraan verstuift en met meer kracht eruit komt. Hoewel dit misschien ingewikkeld klinkt, zorgt de sproeikop er uiteindelijk voor dat je maar liefst 98 (!) procent meer water bespaart. Dit is natuurlijk niet niks en daar komt ook nog eens bij dat de sproeikop hartstikke goedkoop is!

IKEA nieuw product

Twee standen

Inmiddels zijn er al zo’n 60.000 sproeikoppen verkocht, maar nu de populaire Zweedse meubelgigant ze ook gaat aanbieden is de verwachting dat dit aantal nog flink gaat oplopen. De Misteln-sproeikop heeft twee verschillende standen. De eerste stand verstuift het water en de twee stand zorgt ervoor dat het water wordt gesproeid. Met de tweede stand bespaar je ook behoorlijk wat water, namelijk zo’n 85 procent. Hoe duur het nieuwe product gaat zijn? Maar liefst 5 euro! Koopje toch?

Lees ook: Britt (18) bevalt plotseling in Egypte en mag nu niet terug

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle |Beeld: Geograph