Waarschuwing: IKEA roept dit product per direct terug omdat het heel gevaarlijk kan zijn

Consumenten krijgen het aankoopbedrag terug van IKEA

IKEA is een van onze lievelingswinkels. Je kunt er van alles kopen. Van superhandige kruidenrekjes tot de Variera. Je kunt er veel meer mee dan je zou denken! Toch slaat ook IKEA de plank weleens mis. Ze verkochten sinds 2016 een fiets, waar je -zo blijkt- naast fietsen ook heel hard mee kunt vallen. De grote meubelketen roept de fiets dan ook per direct terug. 

Het kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

SLADDA

Het gaat om die fiets met de naam SLADDA. De aandrijfriem aan het rijwiel kan tijdens het fietsen uit het niets knappen en dat kan ervoor zorgen dat de fietser valt. Dit is absoluut niet wat de winkelketen op z’n naam wil hebben, dus alle 847 in Nederland verkochte fietsen worden nu teruggeroepen. Wereldwijd zijn er ongeveer zesduizend fietsen verkocht en ook die worden allemaal teruggeroepen.

Accessoires

Het probleem is helaas niet te repareren en daarom heeft IKEA besloten om de fietsen retour te roepen en de consumenten het volledige aankoopbedrag weer terug te geven. Deze terugroepactie geldt ook voor de accessoires die speciaal voor deze fiets zijn ontworpen.

Lees ook: Grappig testje: er bestaat een IKEA woordenboek! Dit betekent jouw favoriete IKEA item

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: De Telegraaf | Beeld: Panoramafotos.net, wikimedia commons