Ilse DeLange wint belangrijke Amerikaanse countryprijs CMA Award

Ilse DeLange countryprijs

Naast de award ontving de zangeres ook een bijzondere videoboodschap

Ilse DeLange heeft een belangrijke countryprijs in de wacht gesleept, zo laat de zangeres weten op Instagram. De award is voor artiesten die countrymuziek in hun eigen land onder de aandacht brengen. Zelf vindt Ilse het ‘een grote eer’.

Internationale prijs

Het is niet zomaar een prijs: de Twentse zangeres won namelijk de Jeff Walker Global Country Artist Award.  Deze award erkent internationale artiesten die countrymuziek onder de aandacht brengen en de populariteit ervan hebben bevorderd in hun eigen land. De prijs wordt uitgereikt door de Amerikaanse Country Music Association (CMA).

Nashville

Op Instagram bedankt Ilse DeLange de CMA voor het toekennen van de prijs. “Het is een hele eer om deze internationale onderscheiding te mogen ontvangen”, aldus de zangeres. “Nashville is mijn tweede thuis en heeft een grote invloed gehad op mijn muzikale carrière.” Fans reageren massaal met felicitaties: “Zo trots!!! Gefeliciteerd! Echt verdiend!”, zegt een volger. Iemand anders: “Terecht, jij bent een topper Ilse!”.

Videoboodschap

Naast de award, kreeg Ilse ook een videoboodschap van Carrie Underwood vanuit Nashville. Deze Amerikaanse countryzangers presenteerde jarenlang de uitreiking van de CMA Awards én was betrokken bij Tuckerville, het festival dat Ilse organiseert. “Jij hebt die award zó verdient, voor alles wat je hebt bereikt in Nederland. Gefeliciteerd!”, zegt Underwood in een video op Instagram.

Lees ook: Ilse DeLange: ‘Nog steeds onzeker over eigen kunnen’

Bron: Instagram Ilse DeLange, Shownieuws | Beeld: ANP Nederlandse Freelancers, Robbert Stroy