Ilse DeLange: ‘Nog steeds onzeker over eigen kunnen’

Ilse DeLange

De zangeres heeft na al die jaren nog steeds last van onzekerheid

Ilse DeLange is al jaren een gevestigde naam binnen de muziekwereld. Met nummers als Miracle en So Incredible bestormde ze de Nederlandse hitlijsten en ook in het buitenland timmert de zangeres inmiddels lekker aan de weg. Vooral dankzij haar songfestivaldeelname met De Common Linnets verwierf Ilse ook buiten onze landsgrenzen bekendheid. De Twentse heeft een cv waar je u tegen zegt, maar desondanks is ze nog altijd onzeker over haar eigen kunnen. 

”Ik zoek nog steeds naar bevestiging”, aldus de Twentse.

Onzekerheid

In een interview met Trouw vertelt Ilse openhartig dat ze na al die optredens en successen nog steeds flink onzeker is. ”Met liedjes schrijven voel ik nog steeds de drang naar een klankbord. Hoewel ik zelf ook wel kan beoordelen of een nummer goed is, voel ik nog altijd een bepaalde onzekerheid om een liedje helemaal zelf af te maken, zonder de mening te vragen van de mensen die me daarin dierbaar zijn.”

Bevestiging

De blondine kan wel verklaren waar die onzekerheid vandaan komt. Ze vertelt: ”Ik heb nog altijd bevestiging nodig. Misschien ook omdat op mijn derde plaat allemaal liedjes van mezelf stonden. Terugkijkend waren het niet de meest geweldige liedjes.”

Zoektocht

Toch droomt de zangeres van een solo-optreden, waarbij ze alleen met gitaar op het podium staat. Of ze dat ooit durft, is nog maar de vraag. ”Ik hoop dat ik me ooit comfortabel genoeg voel om in mijn eentje een hele avond te vullen. Nu zou ik dat niet durven, daarin heb ik nog een weggetje te gaan. Het is geen ‘must’, maar wel een interessante zoektocht.”

Lees ook: Hilarisch: Martien Meiland steelt de show in Ranking the Stars

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Trouw | Beeld: Hollandse Hoogte, fotograaf: Harold Versteeg