Imca Marina verdiende ‘geen cent’ aan hit Viva España

imca-marina

‘Ik zette mijn handtekening onder een contract waarvan de inhoud niet goed tot me was doorgedrongen’

We zijn natuurlijk allemaal bekend met de hit Viva España van Imca Marina. Het nummer was in 1972 een grote hit, en elke zomer is hij wel een keer op de radio te horen. Hoewel het nummer in verschillende landen een grote hit was, heeft de zangeres weinig aan het succes overgehouden, vertelt ze aan De Telegraaf

Smerig contract

Toen Imca Marina het nummer Viva España inzong, wist ze niet dat het al een keer was ingezonden door de Belgische zangeres Samantha. Hier kwam ze pas achter toen haar versie al een hit was. Aan de krant vertelt ze dat de platenmaatschappij haar een ‘smerig contract’ gaf. “Ik zette mijn handtekening onder een contract waarvan de inhoud niet goed tot me was doorgedrongen. Pas toen het een internationale hit werd, ontdekte ik dat ik het beter had moeten lezen”, aldus de zangeres.

Viva España

Door het contract heeft ze ‘nog niet eens een cent per plaat’ verdiend aan het succes van Viva España. In totaal zijn er meer dan 400 verschillende versies door andere artiesten van het nummer opgenomen, waarvan meer dan 40 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Soerabaja

Het is overigens niet de eerste keer dat dit de zangeres is overkomen. Bijna tien jaar geleden heeft ze namelijk hetzelfde meegemaakt. Ze vertelt: “Toen had ik ‘Soerabaja’ opgenomen, dat op weg was een hit te worden.” Zangeres Anneke Grönloh nam niet veel later haar eigen versie op, wat een grote hit werd. “Anneke stond er maanden mee in de hitparade, waarvan vier weken zelfs op de eerste plaats”, verteld de zangeres.

Lees ook: Jan Slagter gaat op zwemles na ongeluk: ‘Ik was best wel in paniek’

Bron RTL Nieuws, De Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Array