Let op! ING stopt met het verzenden van TAN-codes via sms

TAN-codes zien we straks niet meer voorbij komen

ING verzendt binnenkort geen TAN-codes meer. De tijd van smsjes is volgens hen voorbij, in plaats daarvan willen ze volledig overgaan op een nieuwe app. ING wil het gebruik van deze app nu meer gaan stimuleren, door alle andere middelen af te schaffen. 

Maar of iedereen hier zo blij mee is…

Sms
In een heel ver verleden werd een lijst met codes via de post verstuurd en later werd dit via smsjes gedaan. Je voerde een betaling in en moest deze bevestigen met een smsje dat je binnenkrijgt met een code die bij je betaling hoort. Dat is niet meer van deze tijd, meent ING. Ze gaan de beveiligingscode nu vervangen voor een app. Dit zal een hele omslag zijn en daarom zal de bank in stapjes overgaan op deze nieuwe manier van betalen. Als eerst wordt de website omgebouwd tot een app-omgeving.

Geen smartphone?
Veel mensen gebruiken de app al, maar er zijn ook mensen die dit niet doen. Juist die mensen wil ING nu naar de app krijgen. Mensen die geen smartphone hebben of kunnen gebruiken zullen een alternatief krijgen van de bank. Tot die tijd kun je gebruik maken van de TAN-codes.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: Google Maps