Pippi Langkous-actrice besmet met coronavirus: ‘Ik dacht echt dat dit het einde was’

De 61-jarige actrice Inger Nilsson vertelt hoe bang ze was tijdens de ziekte

In de jaren zestig en zeventig werd actrice Inger Nilsson wereldberoemd door haar rol als de avontuurlijke en beresterke Pippi Langkous. Ook zij had dit jaar te kampen met een heftige coronabesmetting. 

Het einde

Nilsson, die vanaf haar tiende de rol van Pippi Langkous speelde, is inmiddels 61 jaar en werd naar eigen zeggen doodziek van het virus. “Ik dacht echt dat dit het einde was”, aldus de actrice. “Ik had het hele programma: geen smaak, koorts, enorme hoofdpijn… Ik was zo bang, omdat ik nooit koorts heb en me afvroeg hoe mijn lichaam zou reageren.”

Zweedse aanpak

Gelukkig is ‘Pippi’ inmiddels weer hersteld. De besmetting liep ze waarschijnlijk op bij een etentje met vrienden. In Zweden zijn de maatregelen rondom het coronavirus soepeler. Zo is er geen lockdown of mondkapjesplicht. Nilsson geeft wel aan zelf haar best te doen om het virus te ontlopen. “Ieder individu moet zelf de verantwoording nemen. Ik draag een masker en houd afstand. Ik hoop dat ik nu immuun ben.”

Televisie

Inger Nilsson heeft nog af en toe een rolletje op televisie, maar leidt verder een heel normaal leven. Aan haar succes in de jeugdserie heeft ze wel faam, maar geen spaargeld overgehouden. In Zweden is het namelijk verboden om kinderen te betalen, waardoor ze niets heeft verdiend aan haar Pippi Langkous-jaren. Na haar schooltijd ging ze aan de slag als secretaresse. Zo ziet de (inmiddels blonde!) Inger er nu uit:

Lees ook: Martijn Krabbé laat weten hoe het met hem gaat na coronabesmetting

Bron: Televizier | Beeld: Videostill