Waarom het internet in de ban is van deze foto van een ei

Deze foto verbrak het Instagramrecord van Kylie Jenner

Eerst wist zangeres Selena Gomez het record van de meeste likes op Instagram te verbreken en daarna kreeg realityster Kylie Jenner met de foto van haar pasgeboren dochter Stormi dit voor elkaar. En opnieuw is het record voor meeste hartjes op Instagram verbroken. Dit keer gaat deze eer alleen niet naar een Hollywoodster; een foto van een doodgewoon ei kreeg het nu voor elkaar.

Inmiddels heeft de foto 25,5 miljoen likes en de teller blijft lopen.

Record

“Laten we kijken of we samen een wereldrecord kunnen krijgen door de meest gelikete foto op Instagram te worden. We moeten het huidige record van Kylie Jenner (18 miljoen) verslaan. Dit gaat ons lukken”, schreeft het account @world_record_egg op Instagram bij een ei-foto. Deze actie legde absoluut geen windeieren, want het lukte de bedenker inderdaad om het wereldrecord van meest gelikete foto te verbreken. De foto werd op 4 januari geplaatst en wist zondagochtend al 9 miljoen likes te krijgen. Dankzij de vele publiciteit die de recordpoging kreeg, werd het wereldrecord zondagavond verbroken. Momenteel staat de teller op 25,5 miljoen likes.

Account

Op het account van @world_record_egg staat slechts één foto. Inmiddels heeft het account al 2,6 miljoen volgers. Van wie het account is en waarom deze actie is gestart, is nog onbekend. Het Amerikaanse Buzzfeed vroeg een interview aan met de persoon die deze actie startte, maar kwam van een koude kermis thuis. Het enige wat de bedenker losliet in een mail was dat “Henrietta, een kip van het Britse platteland”, achter de foto zit en dat het ei de naam Eugene kreeg.

Lees ook: Duitsland is fan van prinses Amalia door deze foto 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Pexels