Trap er niet in: internetoplichters sturen nepmail vanuit Marktplaats

nepmail

Zo willen ze je account gebruiken om nepproducten te verkopen

Anno 2017 maken oplichters gretig gebruik van het internet. Zowel via social media als via de e-mail weten ze talloze manieren te verzinnen om gegevens van mensen te krijgen en op die manier geld van ze te hosselen. Ook nu gaat er weer een e-mail de ronde die van Marktplaats zou zijn.

De oplichters sturen een nepmail vanuit de tweedehands goederensite Marktplaats. In de mail staat dat je hebt aangegeven dat je je e-mailadres wilt wijzigen. In de valse mail staat dat je moet bevestigen dat je je e-mailadres hebt gewijzigd. Ook staat er in de mail de optie om de wijziging ongedaan te maken. Aangezien de meeste mensen die de e-mail ontvangen niet hun e-mailadres willen wijzigen, klikken ze op de link om de wijziging ongedaan te maken. De link verwijst intussen naar een nepwebsite. Zodra je hier inlogt vallen je gegevens in handen van de oplichters. Hierdoor kunnen de criminelen jouw account gebruiken om producten aan te bieden die niet meer verkrijgbaar zijn. Bovendien is de kans groot dat de slachtoffers van de ‘miskoop’ de schade op jou verhalen.

Wat te doen?
Ontvang je een mail van Marktplaats en twijfel je over de echtheid? De nepmail die wordt verspreid is afkomstig van het e-mailadres [email protected]. Een authentieke e-mail van Marktplaats eindigt altijd op @marktplaats.nl. Ook kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van de online handelsplaats.

Bron en beeld: Opgelicht Avro Tros