iPhone 5-gebruikers opgelet: update de telefoon om ‘m te kunnen blijven gebruiken

iphone 5 update

Zonder de update is het niet meer mogelijk om te internetten en nieuwe apps te downloaden

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. De smartphones van Apple zijn verreweg de meest gebruikte en dienen zo nu en dan geüpdate te worden. De oudere toestellen, vanaf de iPhone 5, zijn ook nog steeds door veel mensen in gebruik. Heb jij de iPhone 5 en wil je hier graag nog gebruik van blijven maken? Dan kun je deze het beste zo snel mogelijk updaten voor het te laat is.

Het internet op de iPhone 5 werkt vanaf 3 november niet meer zonder de update.

Software

De iPhone 5 heeft een update nodig met de software van iOs 10.3.4. Wanneer deze update voor 3 november niet wordt uitgevoerd, is het niet meer mogelijk om te internetten met de smartphones. Techgigant Apple heeft naar alle toestellen een pushbericht gestuurd met daarin de betreffende informatie.

Bug

De update is nodig om een bug op te lossen met GPS-antennes. Bepaalde toestellen zullen door deze bug na een bepaalde datum een verkeerde locatie laten zien. Naast het internetten is het ook niet meer mogelijk om zonder deze update nieuwe apps te downloaden vanuit de App Store.

iPhone 5

De nieuwe update staat als het goed is klaar bij de ‘Instellingen’. Wanneer de update geïnstalleerd is, kun je via de onderstaande stappen bekijken of de update gelukt is:

  • Open ‘Instellingen’
  • Klik op ‘Algemeen’
  • Klik op ‘Info’
  • Check het softwarenummer (iOs 10.3.4.)

Smartphones die voor 3 november niet via het toestel zelf worden geüpdate, kunnen later nog de update uitvoeren via een computer en iTunes.

Lees ook: Haal de handschoenen maar tevoorschijn: het wordt deze week koud

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Pexels