Het is bewezen: déze oefening zorgt ervoor dat je cellulite vermindert

Deze oefeningen helpen je om van je cellulite af te komen

Hoewel ontzettend veel vrouwen last hebben van cellulite, vinden ook velen de putjes in hun lichaam niet zo mooi. We zijn ervan overtuigd dat het niets is om je voor te schamen, maar we zouden het vervelend vinden als jij je toch stoort aan de cellulite. Is het laatste bij jou het geval? Dan heb jij wellicht wat aan deze oefeningen!

Volgens dr. Wayne L. Wescott, een fitnessonderzoeker en -adviseur gaat het bij de vermindering van cellulite om twee dingen: vet verliezen en spieren kweken met gerichte oefeningen. Dit houdt in dat alleen wat cardio je niet zal helpen. Wanneer je gericht wilt trainen om van de cellulite af te komen, dan zijn er twee categorieën waar je je op moet focussen namelijk squats en lifts.

Voordat je overgaat op de volgende oefeningen, is het belangrijk dat je wel eerst goed stretcht en tijd neemt voor een warming-up!

Plié squats
Ga rechtop staan en zet je voeten ongeveer 80 centimeter uit elkaar met je voeten naar buiten wijzend. Zorg ervoor dat je rug gedurende de hele oefening recht blijft.
Breng daarna je lichaam naar beneden waarbij je je knieën buigt. Je voeten blijven op dezelfde plek staan. Strek daarna langzaam weer naar boven tot je weer een staande houding aanneemt. Herhaal deze oefening 15 keer.
Bekijk onderstaande video om te zien hoe je de oefening precies doet.

Squat met Calf Raise
Deze squat is net wat ingewikkelder dan de plié squat. In principe is het dezelfde oefening, maar wanneer je halverwege de oefening bent, ga je op je tenen staan en houd je deze houding even vast. Daarna zet je je voeten weer op de grond en breng je je lichaam weer naar boven zodat je weer een staande houding aanneemt. Herhaal deze oefening 15 keer.
Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dat precies doet.

Stoelhouding
Ga rechtop staan en zet je voeten naast elkaar. Maak je lang en zorg ervoor dat je voeten en onderbenen gedurende de oefening een rechte lijn aannemen. Duw daarna je billen naar achteren en buk. Zorg ervoor dat je billen op dezelfde hoogte als je knieën eindigen. Zo vorm je met je lichaam als het ware een stoel. Houd deze houding dertig seconden vast.
Bekijk onderstaande video om te zien hoe je het precies doet.

Hip Bridge
Zorg ervoor dat je een yogamatje hebt en ga hierop liggen. Zet je voeten op de grond en buig je benen 45 graden. Leg je handen plat naast je zij. Gebruik daarna je hakken en onderlichaam om jezelf omhoog te duwen. Houd dit een seconden vast en breng je lichaam daarna weer naar beneden. Doe dit 30 keer.
Bekijk onderstaande video om te zoen hoe je het precies doet.

Het is veilig en effectief om deze oefeningen meerdere dagen achtereen te volgen. Wel raadt dr. Wescott aan om na 3 tot 4 dagen een dag pauze in te lassen zodat je spieren rust krijgen.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: TipHero | Beeld: Videostill Youtube