Dit is het gerecht dat chefkoks niet klaar mogen maken voor koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth

Van een bepaald ingrediënt wil koningin Elizabeth niets weten

Even fantaseren over een leventje waarbij je op je wenken wordt bediend, klinkt best heerlijk, maar over het algemeen weten we dat een koninklijk leventje niet altijd over rozen gaat. Zo zijn er best wat beperkingen en zijn er ook bepaalde dingen die je beter kunt laten wanneer je een royalty bent. Denk bijvoorbeeld aan je eetkeuze.

Dit eet koningin Elizabeth nooit.

Ontbijt
Het menu van het koninklijk paleis is misschien toch wat minder bijzonder dan sommigen in eerste instantie dachten. Zo werd onlangs bekend gemaakt dat de koningin gewoon ontbijt met een kommetje ontbijtgranen (geen zwaar op de maag liggend Engels ontbijt dus). Maar nu dook er weer een leuk feitje op over het menu van de koningin.

Taboe
Een voormalig chef van de koningin vertelde laatst wat Elizabeth liever niet op haar bord ziet: knoflook. Dit is een ingrediënt waar de koks niet mee mogen koken, evenals uien. We vermoeden dat de koningin wil voorkomen dat ze een vieze adem heeft, maar of dit de reden is weten we niet. De chef onthulde overigens ook dat de koningin überhaupt niet zo van eten houdt, maar dat ze het puur doet omdat ze het nodig heeft.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Videostill YouTube