Dit is waarom je de autodeur altijd met je rechterhand moet openen!

Met welke hand open jij de autodeur?

Als je de auto uitstapt (vanuit de chauffeurskant) voelt het als de meest natuurlijke beweging om het portier met je linkerhand te openen. Deze hand zit immers het dichtste bij de deur. Maar wist je dat je veel beter je rechterhand kan gebruiken om de autodeur te openen? Het is namelijk een stuk veiliger!

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit bij stilgestaan, maar als je de deur met links opent, hoef je niet naar links te kijken. Je opent de deur moeiteloos en gedachteloos en zeer waarschijnlijk ook zonder om je heen te kijken. Maar hierdoor kan het zijn dat je net een fietser of auto mist die onverwacht langsrijdt en dit kan nare gevolgen hebben. Als je de autodeur met je rechterhand opent, dwing je jezelf om je bovenlijf naar links te draaien en zie je sneller wat er gebeurt. Zo kan je eventuele ongelukken en vervelende situaties voorkomen! Het geldt natuurlijk andersom wanneer je op de passagiersstoel zit, dan kan je het portier het beste met je linkerhand openen.

Deze manier van je portier openen wordt ook wel ‘The Dutch Reach’ genoemd, omdat er in Nederland zoveel fietsers aan het verkeer deelnemen. Sommigen van ons zullen deze manier met rijles geleerd hebben, maar of Hollandse automobilisten dit massaal doen… Wij vragen het ons af. Wij gaan het vanaf nu in ieder geval wel doen!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: ter illustratie