Dit is waarom je nooit op moet staan voor ouderen in de bus: “Het is voor hun eigen bestwil”

Je zou ze er helemaal geen plezier mee doen

Als je het aan de gemiddelde persoon vraagt zouden ze zeggen dat het niet meer dan beleefd is om op te staan voor een ouder iemand in de bus of trein. Sterker nog, het wordt door velen als erg asociaal gezien om gewoon te blijven zitten. Toch vinden experts dat we daarmee moeten stoppen, omdat de ouderen daar helemaal geen baat bij hebben. 

Het blijkt dat opstaan voor ouderen op de langere termijn meer kwaad dan goed doet!

Actief blijven
“Het is voor hun eigen bestwil”, zeggen verschillende deskundigen. Het is voor ouderen belangrijk om actief te blijven en daar draagt het ‘verplichte staan’ aan bij. Op die manier worden ze toch gestimuleerd om hun spieren te gebruiken. Het vergt immers best veel om jezelf staande te houden in een rijdende bus, tram of trein.

Tien jaar jonger
Als ouderen dit extra stukje beweging zouden aanpakken zouden ze zich tot wel tien jaar jonger kunnen voelen. Daarbij neemt de kans op dementie ook af, het proces wordt in ieder geval vertraagd als ouderen lekker actief bezig zijn. Iets heel eenvoudigs als staan in de bus kan daar al het verschil in maken! Wat vind jij hiervan? Laat het ons weten in de reacties op onze Facebookpagina.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie