Op vakantie naar Italië? Als je dit vergeet kan het je een boete van 10.000 euro opleveren!

ItaliëDit kleine foutje kan je duur komen te staan!

Italië is vakantieland bij uitstek; in Bella Italia is van alles te doen en te beleven. Je hebt er indrukwekkende steden, prachtige natuur en natuurlijk de verfijnde Italiaanse keuken waar menigeen zo van houdt. Niet zo gek dat jaarlijks vele Nederlanders het vliegtuig of de auto pakken naar Italië. Maar let wel even op het volgende. 

Het kan je duur komen te staan als je het volgende vergeet.

Veelzijdig Italië

Mensen die er op vakantie zijn geweest zullen het beamen: er is geen land als Italië. Je kunt er je hart ophalen aan de prachtige Amalfikust, kunt door de grachten in Venetië varen, je vermaken aan het Gardameer of de andere onontdekte parels van het land bezoeken. Ook al lijkt Italië dichtbij huis, er zijn nog altijd regels waar je je aan moet houden als je op vakantie gaat in het land van pizza en pasta. Vergeet je dit namelijk mee te nemen, dan zou het je nog wel eens duur komen te staan.

Guardia Finanza

Wanneer je op vakantie gaat, moet je altijd geldige documentatie meenemen. Voor de hand liggend zijn een identificatiebewijs en een rijbewijs, maar minder voor de hand liggend is het feit dat je alle aankoopbonnen van artikelen en diensten die je in Italië hebt gekocht dient te bewaren. De Guardia Finanza (een soort van Belastingdienst) kan namelijk naar de bonnen vragen om zo te controleren of je de BTW wel hebt betaald. Verzuim je de bonnen te bewaren en kun je het dus niet aantonen, dan kan het je een hoge boete tot wel € 10.000 opleveren.

Verplicht in de auto

Ga je met de auto naar Italië, dan moet je er ook nog rekening mee houden dat het meenemen van bepaalde spullen in de auto verplicht is. Zo mag je niet de weg op zonder een gevarendriehoek in de kofferbak te hebben en ben je verplicht deze te gebruiken bij pech of een ongeval, ook als de alarmlichten aanstaan. Daarnaast zijn zowel de bestuurder als de passagiers verplicht om een veiligheidshesje te dragen als ze uit een voertuig stappen dat buiten de bebouwde kom in het donker of bij slecht zicht door pech of een ongeval stilstaat op de weg.

Lees ook: Autovakantie naar Frankrijk? Let dan goed op de nieuwe verkeersregels vanaf 1 juli 2018

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: ANWB | Beeld: Pixabay