Ka-ching: dit is het jaarsalaris van topmodel Doutzen Kroes

Doutzen Kroes

Dat is niet mis!

Doutzen Kroes leidt een leventje waar we allemaal weleens van dromen. Naast het feit dat ze er altijd prachtig uitziet, reist ze de hele wereld over, woont ze in prachtige huizen en heeft ze een mooi gezin. Deze luxe komt het model echter niet aanwaaien, ze heeft er jarenlang hard voor gewerkt. En het resultaat mag er zijn: dit is het vermogen van Doutzen. 

Vroeg begonnen

Doutzen begon al vroeg met het opbouwen van haar carrière. Toen ze 18 jaar oud was, tekende ze haar eerste modellencontract bij Paparazzi Model Management. Het was de start van een glansrijke modellencarrière die razendsnel uitgroeide tot een internationaal succes. Inmiddels is het Friese model wereldwijd bekend en is ze het gezicht geweest van talloze merken. Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Ralph Lauren, Michael Kors, Yves Saint Laurent en Viktor & Rolf prijken allemaal op haar immense cv. 

Enorm salaris 

Dat hard werken beloond wordt, bewijst Doutzen maar weer eens. Het topmodel ontvangt een jaarsalaris van zo’n €7.372.959. Daarmee is ze inmiddels een van de grootste verdieners in Nederland én een van de bestbetaalde modellen ooit. Per dag verdient Doutzen maar liefst €28.375, een bedrag dat voor menig Nederlander een riant jaarsalaris is. Echter gaat het de Friezin niet altijd voor de wind. Er zijn ook jaren waarin ze minder verdiende. In 2017 harkte ze ‘slechts’ 4,5 miljoen dollar binnen — nog steeds niet verkeerd als je het ons vraagt!

Twee huizen

Ondanks haar riante inkomen, blijft Doutzen een nuchtere Hollander. Ze gaat dan ook verstandig met haar geld om. Het grootste gedeelte van haar salaris wordt gespaard of belegd. In totaal wordt het vermogen van het topmodel geschat op zo’n 30 miljoen dollar. Daarnaast bezit ze nog twee huizen. Omdat ze voor haar werk veel moet reizen woont ze afwisselend in New York en ’t Gooi. De woning in Nederland heeft Doutzen gekocht voor zo’n €1.650.000 en er is inmiddels flink aan verbouwd. Genoeg ruimte om lekker tot rust te komen, samen met manlief Sunnery James en de kinderen dus! 

Lees ook: Doutzen Kroes imponeert volgers met killer body op Instagram

Bron: Fem Fem | Beeld: Brunopress/Patrick van Emst