Homogemeenschap boos over songteksten Jamai: ‘Ga je schamen!’

Jamai snapt niets van de kritiek

Jamai heeft 15 jaar na het winnen van Idols een nieuw soloalbum. Dit gaat absoluut niet onopgemerkt voorbij. Men heeft veel kritiek op de teksten van de zanger. Hij zou te weinig kleur bekennen, omdat hij niet over ‘hem’ of ‘haar’ wil zingen. 

Jamai had de kritiek niet aan zien komen.

Schamen

“Ik ben geschrokken, juist omdat ik niemand wil uitsluiten is de hele LHBT-gemeenschap over me gevallen”, vertelt Jamai in het praatprogramma Pauw. Men is van mening dat de zanger geen kleur wil bekennen en zich zou schamen. Hier is Jamai het helemaal niet mee eens: “Het heeft er niets mee te maken dat ik me schaam voor mijn homoseksualiteit. Ik ben vijftien jaar geleden uit de kast gekomen, dat stond op elke voorpagina, ik heb mijn kleur al lang bekend.”

Genderneutraal

Juist door niet te spreken wilde Jamai ‘niemand uitsluiten’. Juist daarom wilde hij genderneutrale teksten schrijven. Toch moet hij ook bekennen dat hij wel rekening hield met het conservatieve deel van Nederland. “Ik was bang dat ik in een bepaalde hoek zou worden gezet als ik wel in de hij-vorm zou schrijven. Dat wil ik niet. Ik ben muzikant, geen activist.”

Lees ook: Dít vindt Michael van der Plas van de verzoening tussen Barbie en Rolf

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Linda | Beeld: videostill Pauw